Berghs Bachelor är ett program för dig som vill ha en längre internationell utbildning inom kommunikation, design, reklam eller marknadnsföring och ta en Bachelor Degree (motsvarande svensk fil. kand. examen). Den första terminen av programmet läser du på Berghs i Stockholm för att därefter fortsätta dina studier i Australien eller USA, på någon av våra partnerskolor. Undervisningen sker på engelska, även under terminen på Berghs. Om du väljer att läsa vidare i San Francisco är den totala utbildningstiden ca tre och ett halvt år. Väljer du att åka till Perth blir den totala utbildningstiden tre år och i Sydney finns möjligheten att bli klar på två år. 
 

 
 

Tre möjliga resmål

Academy of Art University, San Francisco CA

Academy of Art University (AAU) i San Francisco är med sitt fokus på visuell kommunikation USA:s ledande universitet inom området. För dig som siktar på en karriär inom kommunikationsbranschen som tex Designer, Art Director eller Creative Director, ger AAU dig goda möjligheter att nå ditt drömyrke.
Skolan ligger mitt i det vackra San Francisco med närhet till kommunikationsbranschen i The Bay Area.
Läs mer.

Billy Blue College of Design, Sydney, Australia
Billy Blue College of Design grundades av Designstudion Billy Blue Creative i Sydney, hjärtat av kommunikationsbranschen i Australien. Skolan har precis flyttat till coola nyrenoverade industrilokaler i Ultimo, i centrala Sydney. Billy Blue är en skola för dig som vill jobba med grafisk design och med ett specialintresse för kommunikation, interaktionsdesign, 3D animering eller Motion Design. Skolan ingår i det internationella nätverket Think Design, som har skolor även i Brisbane och Melbourne.
Läs mer.

Edith Cowan University, Perth, Western Australia
Edith Cowan University (ECU) som ligger i Perth på den australiensiska västkusten, erbjuder många olika möjligheter för dig som söker en bred utbildning inom kommunikation. Du läser till en Bachelor in Communication, en Bachelor in Creative Services, eller en Bachelor in Advertising, Marketing and PR, och har dessutom möjlighet att ta en Double Major inom de områden du är intresserad av. ECU:s School of Communication and Arts, med sina fräscha lokaler och moderna teknik, ger dig genom sitt breda utbud en unik möjlighet att sätta ihop just den utbildning som du själv vill ha.

Läs mer.
 

Att läsa på Berghs
Målet med terminen på Berghs är att förbereda dig praktiskt och språkligt inför dina studier utomlands, samt ge dig grundläggande kunskap inom kommunikation. Du läser följande kurser inom kommunikation; Medieteori, Marknadskommunikation, Presentationsteknik, Visuell Kommunikation samt en valbar kurs som ger dig din spetskompetens under din första termin. De valbara kurserna/inriktningarna du har att välja mellan är Design, Copywriting eller Communication Strategy. Du får också prova på att arbeta i projektform. Du får också stor övning i att skriva och tala på engelska då undervisningen sker på engelska.
Under terminen på Berghs får du också kontakt med din blivande skola och information om de praktiska förberedelser som krävs inför dina studier utomlands som t ex visum, studiemedel, boende.

Största delen av utbildningen läser du sedan vid någon av Berghs tre partnerskolor i USA eller Australien. Beroende på vilken skola du väljer är utbildningstiden olika lång (från 1,5 år i Sydney till ca 3 år i San Francisco). Det är på skolan utomlands som du väljer din “major” (huvudämne) och tar din examen. 
 

1268

 

För mer information kontakta Catharina Boston-Cronholm, catharina.boston-cronholm@berghs.se | +46 8 587 550 28

Läs en artikel om hur det är att studera i San Fransisco här.

 

Kursansvariga 2016

Marie Alani

Mark Du Bois

Jackie Elderfield

Michael Hagman Eller

Marco Ortolani

Clas von Sydow

Sophia Wood

 

Ansökan och antagningskrav

Det grundläggande kravet på Bachelorprogrammet är att du har fullständig gymnasiekompetens med minst 14,0 i meritvärde. Om du har lägre betyg kompletterat med andra meriter, bedöms din ansökan individuellt.

Du ska också ha goda kunskaper i engelska, motsvarande minst VG alt. C i Engelska A och B. Om du har ett lägre betyg men ändå anser dig ha goda kunskaper i engelska bedöms det vid en eventuell intervju.

Vid intervjun pratar vi om dina förväntningar på utbildningen och säkerställer att ditt val stämmer överens med dina planer med framtiden. 

Till Berghs Bachelor behöver du inte göra några arbetsprover, men du är självklart välkommen att skicka med eget arbete om du vill.

Observera att du för att söka till Berghs Bachelor måste skicka in samtliga dokument på engelska, även ditt gymnasiebetyg. Det brukar gå bra att få ut en engelsk version från gymnasieskolan, men annars behöver du anlita en auktoriserad översättare. Kammarkollegiet har en lista över auktoriserade översättare.

Du som väljer att läsa Grafisk Design ska ha grundläggande kunskaper i InDesign, Photoshop och/eller Illustrator. Om du saknar dessa kunskaper bör du innan utbildningen komplettera med en kurs i Adobe Creative Suite alternativt uppdatera dig med programmens online tutorials som du hittar på Adobe.com.

Utbildningen har löpande antagning.

Din ansökan sker digitalt och ska innehålla följande dokument (på engelska):

1. Personligt brev, max en A4, där du beskriver dig själv och varför du söker utbildningen samt CV (en sammanställning av tidigare arbeten, utbildningar och kurser).

2. Gymnasiebetyg och betyg från ev. andra utbildningar/kurser. 

3. Du som söker till design-inriktningen skickar med fördel även in något exempel på eget arbete.

Godkända filformat för ansökningshandlingarna:

pdf, doc, zip, ppt eller key

Max 200Mb.

Namnge dina filer med förnamn och efternamn samt utbildningen du söker.

 

Antagningsprocess

När din ansökan är komplett läser utbildningens Program Director igenom den. Din ansökan är komplett när den innehåller godkända gymnasiebetyg, personligt brev och CV. Observera att hela din ansökan, inklusive betyg, ska vara på engelska.

Därefter kallas ett antal sökande till intervju.

Klassen sätts samman och du som sökande får besked om antagning några veckor efter intervjun.

 

Lycka till med din ansökan!