Sista ansökningsdag är 27 januari

Berghs Upgrade - Digital handel

Distans
Professional
 • Digital säljstrategi och processer
 • Analys och konventering av säljaktiviteter
 • Struktur och innehåll till e-plattformar

Bredda din kompetens inom digital handel! I takt med att e-handel växer i bransch efter bransch expanderas behovet av kompetens inom detta område. På programmet Digital handel gör du under 12 veckor en djupdykning i den digitala världens möjligheter.

7 mar - 27 maj

Sista ansökningsdag är 27 januari
Hur:
Distans
Antal lektionstimmar:
84
Språk:
Svenska
Pris:
56 250 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Utbildningen har lärarledda lektioner måndagar 13-16, onsdagar 9-12 och fredagar 10-11 (avvikelser kan förekomma)
Egna studietimmar:
ca 10 h egen studietid/vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om utbildningen

Digital försäljare är en yrkesroll som efterfrågas kraftigt i de allra flesta branscher i takt med att allt fler företag utvecklar sin organisation med nya ansvarsområden eller hela avdelningar fokuserade på digital strategi och försäljning. Utbildningen fokuserar på digital handel och en ökad affärsförståelse för att kunna specialisera sig inom online försäljning.

Kunskapsområden som digital säljstrategi, processer, verktyg för att planera aktiviteter och optimera för konvertering. Under utbildningen startar du en e-handelsajt för att testa praktiskt.

Programmet innehåller följande kurser:

 • Berghs DEV – Berghs DEV syftar till att utveckla sin professionella roll och reflektera över sin lärprocess.
 • Digital försäljning – kunskap om hur det digitala ekosystemet hänger ihop och vilka synergieffekter som kanalerna kan generera.
 • Digital marknadsföring och datadrivna kampanjer – konkretisera det digitala landskapet och skapa förståelse och praktisk kunskap för vilka komponenter och verktyg som finns inom digital marknadsföring.
 • Analys och konvertering – kunskap praktiskt användning av de ledande analysverktygen, identifiera vad som är relevant att mäta, samt hur man utvärderar en besökares beteende.
 • E-handel i praktiken – inspiration och värdefulla insikter för att lära sig skapa en fungerande e-handel.

Pedagogisk modell

Berghs pedagogik är praktiskt baserad med yrkesverksamma lärare och casebaserade uppgifter att lösa individuellt eller i grupp. Pedagogiken bygger på samtalet med ett ansvar för sitt eget såväl som gruppens lärande. Vår metodik handlar om att praktiskt lösa uppdrag, presentera lösningar, få feedback och reflektera. Vissa uppgifter kan löpa parallellt och sträcka sig över flera veckor. Den första veckan startar med kursen Berghs DEV som ger dig verktyg att förstå sig själv, och därmed andra bättre. Att förstå sin lärandestrategi något vi jobbar med under hela utbildningen.

Vem är utbildningen för?

Kursen riktar sig till etablerade säljare och kommunikatörer med minst 2 års arbetslivserfarenhet inom sälj, marknadsföring eller kommunikations­branschen för att ha grundförutsättning att koppla på nya kunskaper.

Genom att få strukturerade metoder och kunskap om olika verktyg ges du möjligheten att efter utbildningens slut kunna söka jobb som Digital säljare, Online Sales Manager, E commerce manager beroende på tidigare erfarenhet. Du kommer också att bredda dina kontakter i branschen under utbildningens gång.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Du ska ha gymnasiekompetens och minst 2 års arbetslivserfarenhet inom sälj, marknadsföring eller kommunikations­branschen.

Skicka också med

Till ansökan bifogas en kort beskrivning av dig själv (max en A4-sida) med en motivation till varför du söker just den här utbildningen. Du ska även bifoga en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten (CV).

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast 1 vecka efter sista ansökningsdag.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
56 250 kronor

Studieavgift exkl. moms
45 000 kronor

Tillkommande kostnader

För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon).

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

7 mar - 27 maj

Sista ansökningsdag är 27 januari
Hur:
Distans
Antal lektionstimmar:
84
Språk:
Svenska
Pris:
56 250 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Utbildningen har lärarledda lektioner måndagar 13-16, onsdagar 9-12 och fredagar 10-11 (avvikelser kan förekomma)
Egna studietimmar:
ca 10 h egen studietid/vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Programansvarig

Sophia.BågeSophia Båge arbetar som E-Commerce Growth Strategist på E-handels Studion Creative Unit och har drygt 20-års erfarenhet av att utveckla kunders e-handel och digitala affärer med data som stöd. Hon brinner för att coacha företag och team att arbeta tillväxtdrivet och med med användaren i fokus vaska fram guldkornen i form av värdefulla insikter ur kunddatan. Hon har tidigare varit VD på E-handels byrån Young/Skilled.

Sophia är också kursansvarig på för kursen Konverteringsoptimering som ingår i heltidsprogrammet Growth Marketing på Berghs.

Övrig information

För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. I veckan för kursstart får du inlogg till Berghs onlineplattform där kursstarten sker och genomförs i videokonferens.

Vad kommer jag att lära?

 • Analysera och konvertera säljaktiviteter med tillhörande verktyg
 • Kunna sätta en digital säljstrategi och säljprocesser
 • Planera och genomför datadrivna kampanjaktiviteter
 • Analysera aktiviteter och göra sökordsanalys
 • Optimera innehåll för konvertering
 • Strukturera och innehåll på e-butiken för maximal konvertering
 • Segmentera målgrupp och förstå kundresan
 • Förstå metoder för samarbete och samskapande
 • Insikt om egna styrkor och den egna läroprocesserna

Att läsa på distans

En distanskurs är perfekt för dig som vill kunna studera från var du vill. Denna utbildning är helt online genom vår läroplattform Canvas och videoverktyget Zoom. Där kan lärarna genomföra föreläsningar live och säkerställa samtal i grupper i enlighet med vår pedagogik. Detta i kombination med att det finns förinspelat material och uppgifter att lösa. Varje vecka har vi två till tre schemalagda lektioner.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om kurser på Berghs.

Om du har specifika frågor kring utbildningen Digital handel, vänligen kontakta Lisa Koikeroinen på lisa.koikeroinen@berghs.se