
Schedule / 31 May 2022
Schedule / 1 Jun 2022
- 12.00Urban Design & Planning (SWE)
- 17.00Endineering: How to Design the End (ENG)
- 17.30Artist: KONE MARA
- 18.00Why We Need Inner Space (SWE)
- 18.45The Future of Social Media is All Talk (ENG)
- 19.15Spoken Word Performance (ENG)
- 19.30Klubb Kvadrat (SWE)
- 20.15Berghs Awards (ENG)
- 21.00Artist: KLARA KELLER
- 22.00Afterparty

Vimla
Telekomoperatör uppmanas hjälpa sina användare att vara källkritiska på internet.
UTMANING
Vimla har alltid arbetat med användaren i fokus, vilket har synts i deras erbjudanden, till exempel genom att kunden kunde spara överbliven surf. Nu har konkurrenterna hunnit ikapp med sina erbjudanden och Vimlas USP står inte längre ut från mängden. Därför vill de istället öka sin varumärkeskännedom genom att ta initiativ inom hållbarhet, något som både Vimla och deras målgrupp bryr sig starkt om. I och med att Vimlas produkt inte rör hållbarhet relaterat till klimat vill de istället fokusera på social hållbarhet och allra helst något som relaterar till deras produkt.
IDÉ
Alla behöver tänka källkritiskt, men gör inte alltid det i vardagens scrollande. Dessutom påverkar människors sociala och ekonomiska förutsättningar hur källkritisk man är på internet. Genom att agera på denna insikt kan Vimla bidra till mer jämlika förutsättningar för beslutsfattande och informationsintag för alla på internet.
Konceptet Vimla det går ut på att ordet Vimla ska bli synonymt med att granska information på internet. Varje bokstav står för ett kriterium och bildar tillsammans frågorna du själv bör ställa dig när du stöter på information på internet för att försäkra dig om dess äkthet. Det används för att bidra till ett lättnavigerat informationsflöde och ge alla lika källkritiska förutsättningar.
Detta tas ut som ett kommunikativt koncept i tre delar. Första steget kallas Vhone, där mottagaren luras om en ny telefonilösning, för att sedan uppmanas att tänka
källkritiskt. Detta följs upp av ytterligare en kampanj inom samma koncept som ifrågasätter avsändare på Tiktok. Slutligen skalas konceptet upp med Vimla Villains
där kända scams uppmärksammas på en landningssida.
RESULTAT
Genom konceptet tar Vimla en position på marknaden som ingen annan äger och sätter sig själva i centrum för en fråga som är demokratiserande och viktig för alla i vardagens scrollande. De drar samtidigt uppmärksamhet till sin produkt och ökar sin brand awareness.