Kurser

Att läsa en kurs på Berghs

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler och på distans. Alla våra lärare är yrkesverksamma.

→ Berghs utbildningar ger dig de senaste kunskaperna.

→ Vår pedagogik är levande och utvecklas hela tiden ihop med våra yrkesverksamma lärare.

→ Nya verktyg och metoder testas löpande.

→ Vi arbetar kontinuerligt med att kvalitetssäkra våra utbildningar.

→ Läs mer om Berghs pedagogik och Berghs kvalitetsarbete

Berghs erbjuder även ett stort antal distanskurser. En distanskurs är perfekt för dig som vill kunna studera när och var du vill.

→ Kursen har inte lärarledda lektioner varje vecka (vissa undantag finns). Kursuppgifterna publiceras i lärplattformen Canvas och du bestämmer själv när du löser uppgifterna enligt schemalagd inlämning. Vanligtvis en uppgift per vecka.

→ De föreläsningar och möten som sker live spelas in och går att ta del av i efterhand.

→ Du får personlig feedback på varje uppgift och har kontakt med lärare och kursdeltagare via Canvas.

→ Vi arbetar med öppen feedback samt peer-to-peer feedback (gemensamt lärande mellan deltagare)

→ Du behöver tillgång till en dator med kamera och ljudupptagning.

→ Genomsnittlig studietid för distanskurser är 10 timmar/vecka.

→ Du kan genomföra kursen även om du får förhinder att delta vid kursstart eller avslut då de filmas, läggs i Canvas och finns tillgängliga under terminen. Obs! Gäller inte våra 15-veckors kurser samt ARU, de startar och slutar på plats på Berghs.

Kan jag söka fler kurser samtidigt?
Ja! Du kan alltid söka fler än en kurs medan du funderar och bestämmer dig.

Vad behöver jag tänka på?
Att söka i god tid så att kursen inte hinner bli fullbokad och se till att din ansökan är fullständig.

När får jag besked om att jag kommit in?
Det varierar från kurs till kurs. Vi skickar alltid ut ett mejl som bekräftar att vi har tagit emot din ansökan. Kontrollera skräppost/SPAM – ibland hamnar e-post där. Har du inte fått någon bekräftelse behöver du skicka in en ny ansökan eller kontakta oss. 

Är min ansökan bindande?
Din ansökan till en kurs blir bindande först då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja till platsen. Berghs tillämpar antagningsbesked med svarskrav vilket innebär att du, för att behålla din plats i kursen, ska tacka ja senast det datum som anges i antagningsbeskedet.

→ Om du behöver avsäga dig platsen efter att du har tackat ja och ångerrätten har löpt ut debiteras en avgift för administrativa- och uppläggningskostnader på 25 % av kursavgiften.
→ Om du avsäger dig din plats när kursen startat återbetalas ingen del av kursavgiften. Studierna ska genomföras under den kursstart du blivit antagen till. Studieuppehåll kan bara beviljas vid sjukdom styrkt av läkarintyg.

I januari 2021 flyttade vi till Norra Djurgårdsstaden och Gasverket. I denna vackra profilbyggnad har vi en unik möjlighet att kombinera vår passion för kreativitet med hållbarhet för såväl människa som samhälle och miljö.

→ Nedre plan: Designat speciellt för lärande och skapande aktiviteter.
→ Entréplan: Här sätts samverkan, energi, inspiration, mat & dryck i centrum. Här hittar du reception, aula, café, toaletter, låsbara skåp och workspace.

Titta runt i våra lokaler, möt våra heltidsstudenter, lärare och andra kursdeltagare eller ta en fika i vårt trivsamma café Irma. Du får gärna sitta här och plugga eller jobba ett par timmar.

HITTA HIT!

Du kan enkelt ta dig till skolan med buss (cirka 10 minuter från Östermalm) eller tunnelbana. Närmaste station är Ropsten/Hjorthagen. Vårt närområde är dessutom väldigt promenadvänligt.

VI HJÄLPER DIG GÄRNA!

Varje kurs har en utbildningskoordinator som kan besvara dina frågor. Om du är osäker på vem du ska prata med, börja med att ta en generell kontakt så slussar vi dig rätt. Chatta med oss eller skicka ett mail.

SAKNAR DU NÅGOT I VÅRT ERBJUDANDE?
Tipsa oss! Vi vill gärna veta mer om dig och dina behov.