Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Därför startar Berghs och Breakit ett nytt utbildningsprogram

Allt fler företag vill lära sig att arbeta som en startup. Sedan i början av året har Berghs tillsammans med Breakit diskuterat möjligheterna att hjälpa företag att komma igång och det har nu landat i det nya utbildningsprogrammet Growth Academy som är en hybrid av traditionell utbildning, nätverk och stöd med implementering i företagets egna organisation.

Mediesajten Breakit har sedan starten januari 2015 snabbt tagit position som Sveriges ledande kanal för alla som är intresserade av startup­världen. Berghs har funnits i hela 75 år i år och är av många utsedda till världens ledande kommunikationsskola. Ett omaka par kan tyckas, men samarbetet är väldigt logiskt.

Vi har båda sett hur intresset för startups ökat där kultur och nya arbetsprocesser för innovation och kommunikation är något företag vill lära sig och implementera. Breakit kan startup­världen och vi kan utbildning så det finns en bra grundläggande match, men det som betytt lika mycket är att Eric Gisaeus och jag från start var överens om att anamma precis de metoder för innovation och marknads­föring i utvecklingen av det som blev Growth Academy, som vi nu vill lära ut till fler.

Vi tror att Growth Academy löser ett stort och viktigt behov hos traditionella företag i deras digitala omställning. Nu testar vi den hypotesen."

Berghs och Breakit startar Growth Academy
Olle Aronsson från Breakit tillsammans med Johan Svensson, Suzan Hourieh och Mathias Westphal, alla från Berghs School of Communication

Min kollega Suzan Hourieh som är projektledare för Growth Academy ser fram mot det fortsatta arbetet fram till starten den 14 november.

"- Hittills har vår hypotes bekräftats via mindre kvalitativa undersökningar som vi gjort, men det är först nu som vi har möjlighet att börja arbeta med vår egen datadrivna marknads­kommunikation och det ska bli superkul att börja skapa innehåll, A/B testa och jobba med vår konvertering. Alla i "teamet" är väldigt taggade!"

Det är en riktigt namnstark lineup personer som programansvarige Mathias Westpahl samlat nu till starten den 14 november. Petronella Turesson, Fredrik Heghammar och Elia Mörling är kursansvariga.

Growth Academy kan du läsa mer om på www.growthacademy.nu och även på Breakits nya avdelning på sajten.