Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Vinnarna i Student Lab med Swecare

Vinnare Student Lab Swecare

Terminens allra sista Student Lab är nu avklarad och det är en grupp studenter från Berghs och KTH som kan börja fira in julen med en seger i bagaget. Detta efter en nervkittlande dag med Swecare som värd.

Swecare är en stiftelse som fungerar som paraply inom hälso- och sjukvårdsindustrin i Sverige med målet att exportera svensk medtech utomlands. Under terminens sista Student Lab fanns ett tiotal av Swecares medlemsbolag på plats - alla med den gemensamma viljan att göra affärer inom området Digital Health.

Vi gratulerar de tre studenter som svarade bäst på briefen: Lina Saad, Josefin Fridlund och David Refki!

 

Lina Saad vinnare Student LabLina Saad - Civilingenjör samhällsbyggnad, KTH

Vad var största utmaningen under dagen?

 – I det här fallet var det att förstå briefen, alltså exakt vad det var de var ute efter. Det var en lång tankeprocess som till slut ledde oss på rätt väg.

Vad är största behållningen med att delta i ett Student Lab?

 – För mig var det att utvecklas. Detta var en utmaning som lärde mig mycket och som innebar att tänka till ordentligt, samarbeta med andra och att få uttrycka ens kreativa sida.

Är det något från dagen som du tar med dig tillbaka till skolbänken?

 – Jag lärde mig mycket om processen: från en massa post-it-lappar till en färdigslipad idé och att man kan behöva ändra mycket på vägen men utan att ge upp. Det var givande att få jobba med andra som hade andra tankar och att kombinera alla dessa. Dessutom lärde jag mig en del om mig själv och fick med mig en massa självförtroende!

Vad var roligast, deltagandet eller vinsten?

 – Båda var roliga men jag skulle göra det igen även utan vinsten. Jag ser fram emot kommande Student Labs, så helt klart deltagandet!


Josefin Fridlund vinnare Student Lab
Josefin Fridlund - Art Direction, Berghs

Hur tar man sig bäst genom en så intensiv dag som Student Lab?

 – Genom att lyssna noga på sina kollegor och sin egna magkänsla. Är vi alla på samma sida och strävar åt samma mål? Det finns ingen tid för missförstånd eller att överanalysera sina idéer för mycket. Att sova natten innan och äta ordentligt under pauserna är också alltid en fördel för att hålla energin igång.

Hur var det att arbeta med Swecare som kund?

 – Det var väldigt spännande och en annorlunda kund. På Berghs är en van vid att göra reklamkoncept och kampanjer med tydliga enheter som ska göras ut. Här var det en kund som har sina tjänster och kompetenser och som inte ville att vi skulle göra reklam för dem på det sättet vi är vana vid. Utan vi skulle ge dem en kommunikativ själ och identitet.

Det var ett komplext uppdrag med flera företag som ville uppnå samma mål. Upplevde du det som en svårighet?

  – Nej, det gjorde jag inte. Eftersom att uppdraget, som vi insåg till slut, var att ge dem ett koncept och en identitet som kändes rätt för alla inom den branschen, så kändes det rätt att tänka att många ska kunna känna igen sig i det koncept vi kommer fram till.

Vad är största behållningen med att delta i ett Student Lab?

 – Att få chansen att jobba med elever från andra program och skolor som har ett annat perspektiv än vad en själv har.

David Refki vinnare Student LabDavid Refki - Digital Strateg, Berghs

Vad var mest överraskande med Student Lab?

– Att man med en så utmanande brief, på så kort tid, kan komma fram till något som verkligen gynnar andra. Det var också överraskande att tiden gick så snabbt. Helt plötsligt var det dags att presentera och man förstod inte riktigt var tiden tog vägen.

Är det något från dagen som du tar med dig tillbaka till skolbänken?

– Ja, jag kommer alltid se till att förstå och se tillbaka till vad briefen egentligen handlar om för att se till att hålla den röda tråden samtidigt som att hålla allt simpelt.

Vad var roligast, deltagandet eller vinsten?

– Roligast var att testa min kreativa förmåga under press, att jobba tillsammans med en organisation och att arbeta med en riktig brief. Så deltagandet tycker jag var det roligaste.
Att just min grupp vann känns självklart roligt, men ser det mer som en bonus.

Hur firades vinsten?

– Självklart med några öl tillsammans med de andra deltagarna!