Edith Cowan University i Perth, Australien

ecu_mount_lawley_arts_studio

Berghs partnerskola i Perth, på Australiens västkust, är The School of Arts and Humanities på Edith Cowan University. ECU är ett renommerat universitet med totalt över 22 000 studenter, av vilka ca 4 000 är internationella. The School of Communication and Arts är en del av ECUs Mount Lawley campus, som ligger ca 15 minuter med buss från downtown Perth.

 

Bachelor of Media and Communications

Bachelor of Media and Communications förbereder dig för ett yrke inom kommunikations­branschen.

Utbildningen består av 24 units (delkurser) av vilka 12 st ryms inom ditt val av Major (specialisering):

Advertising
Film and Video
Broadcasting
PR
Journalism
Media and cultural Studies
Screen Studies

På ECU har du stor flexibilitet att själv vara med och forma din utbildning.
Utöver de 12 units du tar inom din Major + 4 core-units (obligatoriska), har du ytterligare 8 units att välja ur ECU:s utbud. Du har då följande valmöjligheter:

1 Major + 8 valbara kurser inom The School of Arts and Humanities
1 Major + en Second Major i Marketing vid The School of Business & Law.

Bachelor of Marketing, Advertising and PR

Bachelor of Marketing, Advertising and PR är utformad för studenter som är intresserade av att ta en Business Degree med fokus på marknadsföring. Programmet erbjuder studier inom tre områden i en och samma utbildning. Examen får man från ECU:s School of Business.
Notera att ECU erbjuder stor flexibilitet och möjligheten att kombinera kurser från olika majors inom ECU:s andra skolor, School of Arts and Humanities och School of Business. Man kan t.ex. ta en Bachelor of Media and Communication med inriktning på PR och samtidigt gå kurser inom grafisk design eller animering. Det finns många möjliga kombinationer av ämnen och som student har du möjlighet att utforma en skräddarsydd läroplan.

 

Information om olika campus och boenden

ECU Village är för dig som vill bo på campus, nära School of Communications and Arts, och tillsammans med andra studenter. Här hittar du information om olika campus samt en specifik sida för ECU Village i Mount Lawley. Ett vanligt alternativt till campus är att man själv hittar ett privat boende.

ecu_mount_lawley_accommodation_0

Fakta

  • Omfattning: 3 års heltidsstudier (1 termin på Berghs, 5 terminer vid Edith Cowan University)
  • Studietid på ECU: terminerna sträcker sig från mitten av februari till slutet av juni respektive från början av augusti till slutet av november
  • Studieavgift på ECU: ca AUD 61.500 för hela perioden. Utöver det tillkommer vissa mindre avgifter samt avgift för visumansökan och OSHC (Oversea Student Health Cover).
  • Examen: Bachelor of Media and Communications eller Bachelor of Design, utfärdad av Edith Cowan University