Berghs Morning Routine: AI x modemagasin

Välkomna på frukostseminarium och in i en innovativ värld av AI och kreativitet. En teknik som överträffar våra drömmar, engagerar och berör!

Datum
9 november 2023
Tid
08:30 – 09:30
Plats
Bobergsgatan 48, Stockholm, Sverige
Se på karta
Den här händelsen har redan skett.

Inspireras av processen hur världens första AI-genererade modemagasin skapades. Vi får ta del av hur COPY Magazine växte fram ifrån tanke till genomförande och slutprodukt. Vilka reflektioner, överväganden och lärdomar kan dras från processen? 

Tillsammans med Carl-Axel Wahlström, grundare av COPY Magazine, kommer vi att blicka framåt mot en spännande framtid där AI-genererade bilder är nyckeln till en visuell revolution.

Vi lever i en tid där teknologi och konst går hand i hand. AI har öppnat upp en helt ny värld av möjligheter inom bildskapande, och det är precis det vi ska utforska tillsammans:

• Hur skapar man 400 modebilder på 3 månader? Vi tittar närmare på hantverket att generera bilder med AI - en magisk värld där algoritmer blir medskapare till bilder som överträffar våra förväntningar.

• Begränsningarna inom tekniken och hur AI sammanfattar våra ideal och stereotyper till något vi inte vill känna oss vid. Men också hur vi kan forma och utforska hur denna teknologi kan främja mångfald och inkludering.

• Hur AI kan möjliggöra resurseffektivitet som spara värdefull tid och pengar genom att inte behöva investera i stora produktioner.
Men även den viktiga diskussionen om upphovsrätt gällande AI-bilder. En fråga som definierar gränserna för vår kreativa frihet och ägarskap.

Medverkande:

Carl-Axel Wahlström, Creative Director som har skapat Copy Magazine. Carl-Axel har senaste åren drivit egen studio och under många år jobbat med mode och media. Tidigare erfarenhet: Creative Director och co-founder Maison Chaos Childen's Clothing Brand, Art Director HM och &Other Stories samt Creativ Director Fashion Tale Magazine och Stockholm Fashion Week Magazine. 

Var?

Norra Djurgårdsstaden på Bobergsgatan 48 (ingång från gränden). Viktigt att vara på plats i god tid då vi stänger dörrarna kl. 08.30.
Det serveras kaffe/te och smörgås från kl. 08.15.

Övrigt

Detta seminarium kan komma att fotograferas för interna och externa kanaler.

Begränsat antal platser och det är gratis.
Detta event kommer inte att sändas online eller spelas in.

Kontakta oss om du har frågor eller önskar avboka din plats.

VÄLKOMMEN!