Kurser

Student Lab - Länsförsäkringar Stockholm

Länsförsäkringar Stockholm siktar på att bli Stockholmarnas mest omtyckta företag. Vägen dit byggs på en rad olika engagemang och aktiviteter i det lokala samhället, projekt som till exempel bidrar till att minska utanförskap, förbättra miljön och skapa mer fairplay inom barnidrotten. Hur kan vi kommunicera ut att det finns ett lokalt företag som enbart arbetar för Stockholmare och som bidrar till en tryggare och bättre stad? Ansök till Student Lab med Länsförsäkringar Stockholm!

Språk
Svenska

Vill du bli kontaktad när ansökan öppnas?

Länsförsäkringar Stockholm är ett lokalt bank- och försäkringsföretag som finns till för alla som bor mellan Roslagen i norr och Södertälje i söder. Oavsett om de är pensionärer eller hipsters. Oavsett om de är födda i Vasastan, Åkersberga, Damaskus eller Värnamo.

Det är det enda bank- och försäkringsföretaget som enbart arbetar för Stockholmare, och de ägs dessutom av kunderna. Företagets framgång bygger på att kunderna stannar länge – samtidigt som de blir fler och fler. Därför tar Länsförsäkringar ansvar i det lokala samhället och verkar för ett tryggare och bättre Stockholm där alla hjälps åt, detta genom en mängd olika engagemang i projekt som till exempel Gröna kortet St Eriks-cupen, Hållbara Hav och Fryshuset.

För att göra den övergripande ambitionen tydligare har Länsförsäkringar skapat ett paraply i form av en digital hub där de berättar om vad de gör, och varför. I förlängningen ska det bli en plattform för goda krafter; antingen sådana som redan är engagerade eller sådana som vill bidra till ett tryggare och bättre Stockholm men som saknar egna kanaler.

Uppdraget på Student Lab är att ta fram idéer för att lansera den digitala huben. Kommunikationen ska skapa intresse för Länsförsäkringars ambition och engagemang!

Vill du bidra till att göra Stockholm till en lite bättre stad? Ansök då till Student Lab idag! Antagning sker löpande.

 

Student Lab en unik möjlighet att få samarbeta med andra talangfulla studenter i skarpa uppdrag. För de studenter som väljs ut att delta i ett Student Lab utgår ersättning och ofta priser att vinna.
Initiativtagare till Student Lab är Berghs School of Communication.

Fakta

  • Uppdragsgivare: Länsförsäkringar Stockholm

  • Datum: 21 oktober

  • Plats: Berghs School of Communication, Sveavägen 34

  • Agenda:

kl 09.30-09.45 Frukost serveras

09.45-10.10 Uppstart med uppdragsgivare och processledare

kl 10.30-12.00 Eget arbete gruppvis

kl 12.00 Lunch serveras (avstämning med kund i samband med lunchen)

kl 14.00-17.30 Eget arbete gruppvis

kl 17.30 Pitch på Berghs scen

kl 18.30 Vinnare utses

  • Öppet för: Studenter och ex-studenter*

  • Antal platser: 12

  • Deadline ansökan: 13 oktober

  • Ersättning: Ja. OBS! Du står själv för eventuell resa och boende.

  • Processledare: Fredrik Heghammar

  • Om ansökningsprocessen:

För att anmäla intresse till Student Lab följ länken nedan och skriv in dina personuppgifter. Du behöver bifoga ett CV, och/eller ett kortare brev om dig själv på max 0,5 A4-sida, alternativt en länk till din LinkedIn. Besked ges senast ca 1 vecka före aktuellt lab tillsammans med mer information om dagen.

*Studenter eller alumnistudenter (max 24 månader efter avslutad utbildning) på Berghs School of Communication, Universitet och Yrkeshögskolor kan ansöka till ett Student Lab. Urval av studenter baseras helt på ambitionen att skapa studentteam med relevanta och kompletterande kompetens och erfarenhet.