Kurser

Student Lab - Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är ett prenumerationslotteri där du tävlar med din postadress. Vinner grannen så vinner du också - förutsatt att du har en lott. Trots stora framgångar är varumärkets anseende lågt och företaget har en utmaning i att nå en yngre kundkrets. Hur kan vi kommunicera det unika med att vara med i just Postkodlotteriet på bästa sätt?
Ansök till Student Lab med Postkodlotteriet!

Vill du bli kontaktad när ansökan öppnas?

Postkodlotteriet drivs för att samla in pengar till ideella organisationer i hela världen, och för att berätta om deras fantastiska insatser. För att göra detta erbjuds ett prenumerationslotteri som ett roligt sätt att bidra till deras viktiga arbete. I lotteriet har 900 personer blivit miljonärer sedan starten 2005.

Postkodlotteriet har även tre tv-format; Postkodmiljonären, Drömpyramiden och En ska bort, och genomför mer än 50 event varje år.

Trots detta är varumärkets anseende lågt, och lotteriet har svårt att nå ut till en yngre målgrupp. Hur kan vi kommunicera grundprodukten, själva lotteriet, för att öka antalet kunder?

För att delta i denna spännande utmaning – ansök till Student Lab med Postkodlotteriet!

Student Lab en unik möjlighet att få samarbeta med andra talangfulla studenter i skarpa uppdrag. För de studenter som väljs ut att delta i ett Student Lab utgår ersättning och ofta priser att vinna.
Initiativtagare till Student Lab är Berghs School of Communication.

  • Uppdragsgivare: Postkodlotteriet
  • Datum: 30 september
  • Plats: Berghs School of Communication, Sveavägen 34
  • Agenda:

kl 09.30-09.45 Frukost serveras

09.45-10.10 Uppstart med uppdragsgivare och processledare

kl 10.30-12.00 Eget arbete gruppvis

kl 12.00 Lunch serveras

kl 12.30-14.00 Avstämning kund

kl 14.00-17.30 Eget arbete gruppvis

kl 17.30 Pitch på Berghs scen

kl 19.00 Vinnare utses

  • Öppet för: Studenter och ex-studenter*
  • Antal platser: 12
  • Deadline ansökan: 22 september
  • Ersättning: Ja. OBS! Du står själv för resa och boende.
  • Processledare: Fredrik Heghammar

Om ansökningsprocessen:

För att anmäla intresse till Student Lab följ länken nedan och skriv in dina personuppgifter. Du behöver bifoga ett CV, och/eller ett kortare brev om dig själv på max 0,5 A4-sida, alternativt en länk till din LinkedIn. Besked ges senast ca 1 vecka före aktuellt lab tillsammans med mer information om dagen.

*Studenter eller alumnistudenter (max 24 månader efter avslutad utbildning) på Berghs School of Communication, Universitet och Yrkeshögskolor kan ansöka till ett Student Lab. Urval av studenter baseras helt på ambitionen att skapa studentteam med relevanta och kompletterande kompetens och erfarenhet.

Kursinformation

Språk
Svenska

Vill du bli kontaktad när ansökan öppnas?