Kurser

Student Lab - Verksamt.se

Alla som startar företag via webben i Sverige gör det på verksamt.se. Viljan att starta eget finns hos många, men hinder som krångliga regler och rädsla för att misslyckas gör att man inte alltid vågar. Tillväxtverkets vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar. Ansök till Student Lab med verksamt.se för att få fler medborgare att våga starta företag!

Språk
Svenska

Vill du bli kontaktad när ansökan öppnas?

Student Lab 7 oktober

På verksamt.se finns tjänster och information från olika myndigheter för de som ska starta, eller redan driver företag. Här kan man registrera sitt företag, ansöka om F-skatt, räkna ut vad det kostar att anställa, göra affärsplan och budget och mycket mer. Här finns även information om hur du gratis kan få rådgivning och nätverka på din ort. Allt på ett och samma ställe – verksamt.se.

Verksamt.se är ett samarbete mellan många olika myndigheter för att göra det enklare att starta och driva företag. Tillväxtverket, Bolagsverket, Skatteverket och Arbetsförmedlingen är mest drivande i arbetet med webbplatsen.

Uppdraget är att få fler medborgare att våga ta steget att starta sitt första företag, våga skala upp och anställa eller expandera utomlands – samt att de ska veta att det bästa stället att starta resan på är verksamt.se. Ansök till Student Lab med verksamt.se för att få delta i denna spännande utmaning!

Student Lab är en unik möjlighet att få samarbeta med andra talangfulla studenter i skarpa uppdrag. För de studenter som väljs ut att delta i ett Student Lab utgår ersättning och ofta priser att vinna.
Initiativtagare till Student Lab är Berghs School of Communication.

Fakta

  • Uppdragsgivare: verksamt.se

  • Datum: 7 oktober

  • Plats: Berghs School of Communication, Sveavägen 34

  • Agenda:

kl 09.30-09.45 Frukost serveras

09.45-10.10 Uppstart med uppdragsgivare och processledare

kl 10.30-12.00 Eget arbete gruppvis

kl 12.00 Lunch serveras

kl 12.30-14.00 Avstämning kund

kl 14.00-17.30 Eget arbete gruppvis

kl 17.30 Pitch på Berghs scen

kl 19.00 Vinnare utses

  • Öppet för: Studenter och ex-studenter*

  • Antal platser: 12

  • Deadline ansökan: 29 september

  • Ersättning: Ja. OBS! Du står själv för resa och boende.

  • Processledare: David Alledal

  • Om ansökningsprocessen:

För att anmäla intresse till Student Lab följ länken nedan och skriv in dina personuppgifter. Du behöver bifoga ett CV, och/eller ett kortare brev om dig själv på max 0,5 A4-sida, alternativt en länk till din LinkedIn. Besked ges senast ca 1 vecka före aktuellt lab tillsammans med mer information om dagen.

*Studenter eller alumnistudenter (max 24 månader efter avslutad utbildning) på Berghs School of Communication, Universitet och Yrkeshögskolor kan ansöka till ett Student Lab. Urval av studenter baseras helt på ambitionen att skapa studentteam med relevanta och kompletterande kompetens och erfarenhet.