Kursansvariga

Alexandra Livijn

Gör?

Account manager och PR advisor på den kreativa PR-byrån Jung Relations 

Bakgrund

Jag har en utbildning i strategisk kommunikation från Lunds universitet och började min karriär på den kreativa kommunikationsbyrån AWB där jag fick lära mig hur kommunikation fungerar i praktiken, både på en strategisk och operativ nivå. Efter en längre tid som ansvarig för såväl globala som lokala kunder väcktes en nyfikenhet för start-up scenen. Under 2021-2022 jobbade jag som globalt PR-ansvarig för TIER Mobility, en av världens största aktörer inom mikromobilitet, där jag ansvarade för att bygga varumärket och utveckla den globala kommunikations­strategin. Var tidigare strategisk projektledare på kommunikationsbyrån Make Your Mark med kunder som Pepsi, Vattenfall och Volvo.

Vad inspireras du av?

Snustorra produkter som lyckas bygga en hel värld kring dom. Tänk Redbull som i grund och botten är en sockerdricka och har lyckats bygga ett oerhört starkt varumärke och community genom att bland annat koppla ihop sig med extremsport.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag spelar tennis. Väldigt mycket tennis. Behöver alltid nya motspelare - hojta om du är sugen!

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Att få möjlighet att träffa alla nyfikna studenter och ständigt utveckla mig själv för att på bästa sätt kunna dela all kunskap jag har samlat på mig under åren. Jag älskar tiden för diskussion med studenterna - det ger mig så mycket inspiration.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Var inte rädd för att höra av dig till arbetsplatsen du drömmer om. Ett spontant och nyfiket email kan leda till så mycket mer än du tror. Det värsta som kan hända är att du får ett nej. Skulle även rekommendera att börja en karriär inom kommunikation på byrå där man får möjlighet att verkligen lära sig hantverket på detaljnivå genom en rad olika kunder och bygga ett starkt kontaktnät.

Dold talang?

Ge mig en låt och jag kan hela låttexten.

Alexandra Livijn

Ansvarig för distanskursen Berghs Intro.