Kursansvariga

Andris Zvejnieks

Andris-Zvejnieks

Gör?

Jag är med mitt bolag Communicate4result delägare i konsulthuset Stratvise, där jag är seniorkonsult i strategisk kommunikation. Jag har härliga och duktiga arbetskamrater även i nätverket Idémera och i satsningen BrainPartner. Det som förenar oss är att vi är besjälade av att förbättra på riktigt.

Bakgrund

Innan jag började konsulta, ingick jag i företagsledningar och ledde kommunikations­arbetet i LFV Arlanda, på IBM Sverige, SAS Sverige och i Systembolaget. Med den erfarenheten vet jag vad som krävs för att få genomslag för de förslag jag kommer med som konsult. Från början är jag statsvetare från Uppsala universitet, med fokus på kommunikation och nyhetsvärdering. Mellan terminerna jobbade jag som journalist.

Vad inspireras du av?

Jag intresserar mig mycket för hur hjärnforskningen kan hjälpa oss att bli mer precisa i ledarskap och kommunikation. Det behövs för att vi ska nå igenom bruset och beröra. Jag har många inspirationskällor: Min pappa provinsialläkaren, som såg hela människan. Naturen, som ger ro och påminner om att allt hänger ihop. Människor, som vågar tänka egna tankar och finna sin egen väg.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag gillar att resa, numera blir det mest till Lettland, mina föräldrars hemland. Och jag använder mitt instagramkonto som någon slags fångstplats för vardagssituationer och det jag tycker är vackert.

Har du någon förebild?

Min pappa. Han var provinsialläkare i norra Ångermanland och omtyckt i byn för att han tog sig tid att lyssna. Han tog in och såg hela människan.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Att få dela med mig av erfarenheter, att inspirera och vägleda. Och att få möta alla nyfikna och kloka kursdeltagare. De berikar med sina perspektiv och får mig att ständigt fortsätta reflektera över vad som leder till framgångsrik kommunikation. Sedan är Berghs en härlig plats, full av energi och framtidstro.

Vad vet vi inte om dig?

Kanske att jag framträtt ett flertal gånger på Konserthusets och Berwaldhallens scener. (Måste jag tala om att jag gjort det tillsammans med 700 andra, i en livsbejakande jättekör vid namn Team Putte 😉 ?)

Andris-ZvejnieksAndris Zvejnieks

Ansvarig för kursen Communication Management och kursen Kommunikations­chefens viktigaste verktyg här på Berghs.