Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Anna Högberg

Gör?

Jag är grundare och Managing Director på Mission anew Stockholm.

Bakgrund:

20+ års erfarenhet som kreatör på reklam- och varumärkesbyråer.

Vad inspireras du av?

Mod, ärlighet och intelligens!

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Eftersom jag har slutat arbeta som kreatör har jag en tendens att spricka av hantverksabstinens och skaparlust på fritiden. Jag stickar här, drejar där, tecknar till höger och täljer till vänster. Jag är nyfiken på all form av hantverk och tiden räcker inte till!

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Jag älskar att utbilda kring hållbarhet och kommunikation eftersom det ger mig möjlighet att rusta företag och organisationer i sin hållbarhetssträvan och göra kommunikationen till ett skarpt verktyg för att åstadkomma ännu mer resultat i både omställningsarbetet och samtidigt ladda förtroende för varumärket. På Berghs får jag möta otroligt kunniga och nyfikna kursdeltagare som delar min vilja att bygga de varumärken och berättelser som framtiden behöver.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Vad som definierar en hållbar utveckling och vad som är gapet mellan var vi är och var vi behöver vara är nödvändiga kunskaper för alla yrkesgrupper. Det spelar ingen roll om du är produktdesigner eller VD, kreatör eller CFO – hållbar utveckling är både en vägkarta och en målbild som påverkar alla bolag, organisationer och människor. Hållbarhet har gått ifrån att vara en moralisk värderingsfråga till en strategisk affärsfråga. Att ha kunskaper kring vad som behöver hända och näringslivets nya förutsättningar kommer att ge dig försprång på den resa alla förr eller senare behöver göra.

Vad vet vi inte om dig?

Mitt soul animal är en man i 65-års åldern iklädd funktionsväst och manchesterbyxor.

Dold talang?

Jag har vunnit pris för bästa pebre (chilensk tomatsalsa) i en tävling med nästan bara chilenare. Med tanke på hur varierat pebre tillreds, och att den personliga preferensen är så starkt kopplat till sin egen familj och uppväxt, är det ett av de finaste erkännanden jag fått!

Anna.HogbergAnna Högberg