Kursansvariga

Anna-Karin Sundin

Anna-karin.sundin.Berghs

Gör?

Grafisk designer och art director med egen verksamhet.

Bakgrund

Jag är diplomerad inom visuell kommunikation på ECV i Paris och jag har en magisterexamen i ”Graphic design and Art Direction” från The Royal College of Art i London. Tidigare anställningar har, bland andra, inkluderat Real World som drivs av musikern Peter Gabriel och Conran Design Group i London, en byrå med retail och branding som sitt specialområde. På senare år har jag även arbetat en hel del inom redaktionell design.

Vad inspireras du av?

Språk, olika kulturer och människor. Naturligtvis inspireras jag också av olika kreativa uttryck inom mitt yrke och hantverket bakom den grafiska formen. Jag kan dessutom gå igång väldigt mycket på färger. Och bilder!

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Alla samarbeten som jag har haft mellan min kvällskurs och andra kurser som t ex foto- och copyklassen. Vi har haft en gäst som har givit kritik och feedback tillsammans med oss kursansvariga och flera gånger har vi haft befintliga uppdrag och kunder som har deltagit i projekten vilket har varit väldigt roligt.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag håller på med textilslöjd.

Har du någon förebild?

Mina elever inspirerar mig. Det är väldigt givande att se när de förstår hur saker hänger ihop eller när de blir motiverade att ge sitt yttersta i ett uppdrag.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Att se hur eleverna utvecklas och att jag får dela med mig av mina kunskaper. Det händer något intressant när de inser hur roligt och hur mycket man faktiskt kan fördjupa sig i ämnet, både idé- och formmässigt. Det är givande att vidga deras kunskap, att inspirera och att ge dem ett ökat självförtroende i ett fortsatt arbete utanför klassrummet.

Anna-karin.sundin.BerghsAnna-Karin Sundin

Ansvarig för kvällskursen Grafisk design på Berghs.