Kursansvariga

Anna Trulsson

Gör?

Frilansar som ux-designer, strateg och facilitator via mitt företag Curious Kind.

Bakgrund

Min yrkesbana började med design för print, varumärkesidentitet och bildspråk. Jag jobbade både som anställd och frilansande art director i många år innan jag började snegla på UX-arna i korridoren och kände mig lockad av deras värld. För att styra om gick jag två kurser på Berghs och fick sen jobb som UX- och UI designer på Ving. Efter ett par år som designer för Vings app testade jag konsultlivet på inUse för att sen gå vidare till Avanza. Där jobbade jag både som UX-designer i flera tvärfunktionella team och sedan som UX Lead. Sedan en tid tillbaka kör jag eget igen, det ger mig en fantastisk möjlighet att jobba inom många olika branscher och i olika spännande konstellationer.

Jag är väldigt tacksam för alla svängar mitt yrkesliv har tagit, i och med bytet till UX har jag verkligen hittat min plats i designvärlden. Jag älskar att jobba med design utifrån människans perspektiv, där kundernas behov får styra slutresultatet. Verktygslådan jag fått med mig som UX-designer hjälper mig dagligen, faktiskt både privat och på jobbet. Det kan vara allt från en familjeworkshop om semesterplaner till att lösa komplexa designutmaningar på jobbet eller bygga strategier för affärsutveckling.

Vad inspireras du av?

Människor som vågar gå sin egen väg och leva nära sin dröm. De som drivs av passion och viljan att göra gott.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Älskar att vara i naturen, gärna i kombination med vandring, ridning eller klättring. Så fort jag får chansen rullar jag ut min yogamatta hemma eller lägger lite extra tid på att laga mat, gärna till många och efter recept. Dörren hos oss står alltid öppen för familj och vänner, bäst mår jag när köket är fullt av folk!

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Ända sedan jag gick min första kurs på Berghs för flera år sen har en dröm om att komma tillbaka som föreläsare bubblat i bakhuvudet. Min tid på Berghs ledde mig in på en helt ny bana, och det känns otroligt fint att få sluta cirkeln genom att nu komma tillbaka dela det jag har lärt mig sen sist.

Har du någon förebild?

Astrid Lindgren. Otroligt hur mycket som skapats och hur många människor som berörts av hennes fantasi, kreativitet och skärpa.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Glömmer aldrig känslan av att ha satt ihop min första rörliga prototyp, det var så mäktigt att se designen få liv i ett fungerande flöde. Minns också mina kurskamrater och lärare med värme.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Var snäll! What goes around comes around.

Vad vet vi inte om dig?

Jag jobbar också som yogalärare vilket ger mig en massa bra verktyg att ta med mig in i resten av mitt yrkesliv.

Dold talang?

Har ett osvikligt ögonmått 🙂

Anna Trulsson

Ansvarig för distanskursen Gräns­snitts­design/UX på Berghs