Kursansvariga

Charlotta Rydholm

Charlotta.Rydholm

Gör?

Grundare av förändringsbyrån .tobegin. Faciliterar förändringar hos organisationer och individer. Skriver böcker om förändring, facilitering och hållbarhet.

Bakgrund

Jag har pluggat på traditionella universitet, på Berghs Soc, på Klustret Ekskäret och på några andra så kallade lärosäten i England och Spanien.

Vad inspireras du av?

Kunskap. Kul att få, knepigt att erövra, inspirerande att föra vidare och utmanande att ändra.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Det som är lustfyllt för tillfället. Det kan vara att få en full kyl (även kallat Storhandla), hänga med familjen (även kallat Kvalitetstid), gå ön runt (även kallat Motion) eller se en konsert efter en drink och underbar middag (även kallat Fritid). Och! Thomas (maken) och jag skrattar just nu så vi kiknar åt fantastiska Mortified (även kallat Njuta av stunden). Go watch!

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Alla möten med individer. De kommer med en historia, tankar, insikter och funderingar. Tillsammans skapas en magi som jag först i möte med ickeföreläsare inser är magiskt. Och magi, det är något av det roligaste jag vet.

Har du någon förebild? Är det någon särskild person du inspireras av?

När jag funderar på frågan märker jag att jag hittar förebilder i händelser och aktiva val. Så förebilderna är många och oidentifierade; handlingarna tydliga och beundransvärda.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Sluta kalla det karriär. Det blir lätt något annat som du åläggs att fylla med något smart. Kalla det Ditt liv. Då blir valen viktiga, tydliga och roliga. Både medan de pågår och att se tillbaka på. Hur tokiga de än var.

Dold talang?

Att skapa sammanhang är jag riktigt bra på. Troligen för att jag tycker det är roligt. Egenskapen ligger i släkten.

 

Charlotta.RydholmCharlotta Rydholm

Ansvarig för intensivkursen Facilitering på Berghs.