Kursansvariga

Christina Breeze

Christina.Breeze

Gör?

Art Director och inredare. Driver egna design- och inredningsbyrån Christina Breeze Design AB.

Bakgrund

Jag kommer från Stockholm och har jobbat som Art Director på olika tidningar sen 1991. Jag har min master i Art Direction från Academy of Art i San Fransisco, där jag också arbetade på lite olika reklambyråer innan jag åkte hem till Sverige igen 1999. Efter avslutade studier började jag arbeta på Kunskapskanalen och därefter var jag med och startade tidningen Mama och senare också tidningen Family Living på Bonnier tidskrifter. Efter 11 år som AD och Inredningschef på Bonnier var jag mogen att starta eget.

Som egen design- och inredningsbyrå har jag haft förmånen att få jobba med mycket olika projekt som t.ex. böcker, magasin och förpackningsdesign. Jag har de senaste åren inriktat mig främst på inredning. Kunder jag fått jobba med under åren har varit bl.a. Åhléns, Happy home, Ikea, Kasthall, NK, Nordiska galleriet, HM Home, Interflora och tidningarna Plaza interiör, Elle och Residence. Jag har parallellt med mitt designjobb varit huvudlärare på Berghs sedan 2017, där jag undervisat i Grafisk design.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av form och framför allt färg. Jag älskar färg! Jag ser färgkombinationer i allt. En promenad på stan och jag har hittat färgkombinationer och former som jag plåtat av med min mobil och tagit med mig in i min bank av ting som inspirerar mig. Jag tror att just färger har fått mig att mer och mer formge för inredningsföretag. Där blir val av färger extra viktigt och det som gör känslan i hela bilden eller filmen jag gör.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Dreja har varit en av de saker som jag gör när jag har tid över. Men på senare tiden har jag snöat in på att tuffta mattor med tufftpistol, som att måla men det blir tredimensionellt och dessutom mjukt.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag gör det mycket för min egen skull, jag tycker att jag får massor av eleverna i form av nytänkande. Jag gillar att inte fastna i ”så här har vi alltid gjort” och vågar se saker på nya sätt. Eleverna har ofta inte så mycket just måsten och skjuter ofta från höften. Där finns mycket inspiration för mig. Sen är det såklart jättekul att få följa elevernas utveckling och se hur de tar till sig saker de lärt sig och utvecklar sin form framåt.

Har du någon förebild?

Jag är en team-person. Jag gillar att jobba tillsammans med andra. Att ha folk runt mig som pushar mig och mina idéer till nya dimensioner dit jag inte hade lyckats ta idén själv. Men just EN förebild har jag inte, men alla som vågar lite mer och tar ut svängarna i färg och form är jag väldigt inspirerad av.

Har du något roligt minne från Berghs som du vill dela med dig av?

Jag har flera roliga minnen från Berghs, men jag tycker att nu senast när skolan flyttat till de nya lokalerna i gasklockorna på Bobergsgatan var helt fantastiskt. Lokalerna är så fina och det känns som en perfekt kreativ miljö för en skola som Berghs.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Var dig själv. Ärlig! Jobba på din portfolio, den kan alltid bli bättre. Och gör om ditt personliga brev och din portfolio till varje nytt jobb du söker, gör den personlig och anpassad till just det jobbet. Visa framfötterna och var på, man vill hellre anställa någon som anstränger sig, är intresserad och verkligen vill ha jobbet.

Christina.Breeze

Christina Breeze

Ansvarig för distanskursen Grafisk design tillsammans med Jonas Hellström.

.