Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Erik Friberg

Gör?

Jag jobbar just nu som Senior Product Designer på Klarna. Tidigare var jag Lead Product Designer för Blocket’s jobbplattform Blocket Jobb.

Bakgrund

Jag är ursprungligen från Örebro och har alltid varit intresserad av spel, film, serier och programmering. Webbdesign blev på något sätt den perfekta kombinationen av samtliga intressen. Jag flyttade till Stockholm för att lära mig mer om grafisk formgivning på Berghs (såklart 🤘) och har jobbat med digital formgivning på heltid sedan dess.

Vad inspireras du av?

Andra kreatörer: andra formgivare, musiker, konstnärer, fotografer, regissörer, arkitekter osv. Det är alltid inspirerande att se och höra hur andra har arbetat och tänkt, se skisser och höra olika teorier. Det har nog i sig blivit lite av en hobby för mig.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

På fritiden är jag just nu väldigt intresserad av klättring. Kul, nyttigt, utmanande och folket är så otroligt schyssta.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Förutom att få höra och inspireras av elevernas kreationer och idéer, så är det också en utmärkt ursäkt att stanna upp och samla alla processer som dykt upp i arbetslivet till en slags toolbox som kursmaterial ofta blir.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Jag tror det är mantrat “be hellre om ursäkt än om tillåtelse". Förr eller senare kommer jag ofta till en punkt där det saknas ett verktyg, en process, en logotyp eller liknande som hindrar mig från att göra mitt jobb på bästa sätt. Speciellt på stora företag är det lätt att tro att någon annan redan har byggt ett system eller har en plan för hur saker ska fungera, men så är det ganska sällan. Om ingen har en lösning eller verkar känna till en lösning på mitt problem har det ofta visat sig vara snabbast att ta fram ett lösningsförslag själv istället för att vänta på att någon annan (som kanske kan tyckas vara “mer lämplig”) ska ta fram lösningen åt mig.

Vad vet vi inte om dig?

Jag älskar att dansa! Jag har gått flera kurser i salsa, tango, lindy hop och liiite popping, men jag är ganska rostig på samtliga just nu så fuldans på valfritt dansgolv är oftast det som gäller!

Erik.FribergErik Friberg

Är för närvarande inte kursansvarig, men föreläser regelbundet på Berghs.