Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Helena Aru

Helena.Aru

Gör:

Head of PR at Redgert Comms.

Bakgrund:

Kreativ varumärkes- och pr-strateg med byråerfarenhet från Prime Weber Shandwick och Jung Relations men även som egenföretagare. Har jobbat för stora som små kunder, bland andra Sveriges Riksbank, ICA, Stampengruppen, Lernia, American Express och Ecpat. Gick efter ett antal år på byråsidan över till startup-världen för att leda inhouse-teams och har varit CMO på musiktechbolaget Record Union samt Growth Director för rakhyvelsbolaget Estrids nya varumärke April.

Inspireras och motiveras av hur varumärken och kommunikation kan skapa förändring och driva samhälls- och affärsutveckling framåt. Drivs av ledarskapsfrågor med fokus på hur kommunikations­branschen kan bli mer hållbar genom att visa på hur välmående och prestation går hand i hand och hur man skapar en arbetsplats som framtidens kreatörer vill vara en del av.

Inspireras av:

Återkommande inspirationskällor är människor, resor, politik, böcker, konst, mode, musik och film.

Vad gör du på fritiden?

Älskar att resa, fotografera, äta god mat, träna, åka skidor, gå på utställningar, konserter och bio.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

När jag fick frågan om jag ville bli kursansvarig på Berghs kände jag direkt ”jättekul och jätteläskigt” – en känsla jag alltid haft inför saker som varit både utmanande och utvecklande. Nu har det snart gått 4 år sedan min första kursstart (då i "PR & Kommunikation") och det är lika härligt varje ny termin när jag får träffa nya kursdeltagare att utbyta kunskap med och förhoppningsvis även ge tillbaka och dela med mig av mina erfarenheter till.

Har du någon förebild?

Min pappa, som tyvärr inte finns med mig längre, är en stor förebild för mig. Under sin yrkesverksamma tid förändrade han två stora svenska industribolag i grunden med hjälp av strategisk kommunikation och HR som två av nyckelingredienserna. Han var också noga med att lyfta fram kvinnor i ledande positioner.

Har du något karriärtips du vill dela med dig av?

Var snäll mot människor och investera i relationer med vänner, kollegor och kunder. Du vet aldrig vem du möter igen. Var ödmjuk och lyssna på andra och ställ mycket frågor. Våga vara sårbar, våga utmana och våga ställa krav. Och framförallt, ha kul!

Dold talang?

Golf – spelade i elitlaget för juniorer när jag var tonåring och har idag 8 i hcp.

Helena.AruHelena Aru

Var tidigare kursansvarig på Berghs.