Helena Aru

Gör:

Growth Director (for new brand) at Estrid.

Bakgrund:

Kreativ varumärkes- och PR-strateg med byråerfarenhet från Prime och Jung och även som egenföretagare. Under min tid i kommunikations­branschen har jag jobbat med stora som små kunder, bland andra Sveriges Riksbank, ICA, Stampengruppen, Lernia, American Express och Ecpat. Jag har alltid varit intresserad och driven av hur varumärken och kommunikation kan skapa förändring och driva både samhälle och business framåt.

Idag är jag Chief Marketing Officer på musiktechbolaget Record Union där vi strävar efter att förändra musikindustrin och göra den mer demokratisk, tillgänglig och transparant. I min roll leder jag ett inhouse-team med alltifrån planner och kreatörer till mer operativa roller inom social, paid osv. Den ständiga utmaningen är att hitta den perfekta balansen mellan varumärkesbyggande kommunikation och säljdrivande marknadsföring och samtidigt bidra med högsta möjliga tillväxt på kort och lång sikt.

Inspireras av:

Jag inspireras av mycket men påverkas också av vilket state of mind jag är i och om jag är öppen för att bli inspirerad. Återkommande inspirationskällor är människor, resor, politik, musik, böcker och film.

Vad gör du på fritiden?

Älskar att resa, fotografera, äta god mat, gå på utställningar, konserter och bio.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

När jag fick frågan om jag ville bli kursansvarig på Berghs kände jag direkt ”jättekul och jätteläskigt” – en känsla jag alltid haft inför saker som varit både utmanande och utvecklande. Det var med andra ord ingen tvekan och jag ser fram emot att få träffa och utbyta kunskap med kursdeltagarna och förhoppningsvis även dela med mig av mina erfarenheter och lära ut ett och annat.

Har du någon förebild?

Min pappa, som tyvärr inte finns med mig längre, är en stor förebild för mig. Under sin yrkesverksamma tid förändrade han två stora svenska industribolag i grunden med hjälp av strategisk kommunikation och HR som två av nyckelingredienserna. Han var också noga med att lyfta fram kvinnor i ledande positioner.

Har du något karriärtips du vill dela med dig av?

Var snäll mot människor och investera i relationer med vänner, kollegor och kunder. Du vet aldrig vem du möter igen. Var ödmjuk och lyssna på andra och ställ mycket frågor. Våga utmana och ställ krav. Och framförallt, ha kul!

Dold talang?

Golf – spelade i elitlaget för juniorer när jag var tonåring och har idag 8 i hcp.

Helena AruHelena Aru

Ansvarig för kvällskursen Projektledning på Berghs.