Kursansvariga

Henrik Svegsjö

Gör?

UX-designer på ITS, Umeå Universitet

Bakgrund

  • Gotlänning i exil som numera utgår från Umeå.
  • Jag har arbetat med tjänstedesign inom flertalet branscher, bl.a. inom retail, spel, arkeologi och media. Har varit verksam som egen företagare samt haft arbetsgivare som Svenska Spel, Riksantikvarieämbetet och nu Umeå universitet.
  • Har studerat design, webbutveckling, mediaproduktion, marknads­föring och copywriting på högskolenivå och på bland annat Berghs.
  • Gjorde min första hemsida 1996. Därefter hamnade fokus på grafisk design för tryckta och digitala medier inom kommunikation och marknads­föring. Under tidens gång gick jag över helt till det digitala för att sedan slutligen landa i tjänstedesign och UX. Det är här har jag har befunnit mig de senaste tio åren och det är här jag har hittat hem.

Vad inspireras du av?

Problem. Jag fullkomligt älskar problem, hur frustrerande de än må vara. För att skapa bra lösningar så krävs det bra problem.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

På fritiden tar jag gärna tillflykt till naturen och kulturen. Perfekta miljöer för reflektion och återhämtning. Jag unnar mig gärna alldeles för långa museibesök eller ett skogsäventyr med kokkaffepannan över elden.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Förutom att jag vill dela med mig av mina kunskaper och bidra till tillväxt inom yrket så lär jag mig massor genom att få lära ut och ta del av deltagarnas erfarenheter och insikter.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Var problemfokuserad och precis lika lösningsorienterad så kommer du garanterat framåt.

Henrik Svegsjö

Ansvarig för kursen Designsystem för digitala tjänster på Berghs.