Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Jenny Gemzell

Gör?

VD och medgrundare på Kate designstudio.

Bakgrund

Jag är en urstockholmare med bakgrund som litteraturvetare och bokformgivare. Inom design är jag utbildad på Beckmans treåriga reklamlinje och gick före det en kvällskurs på Berghs. Innan jag startade Kate designstudio tillsammans med Åsa Widén 2009 arbetade jag som AD på Dagens Nyheter och som tidningsutvecklare i Bryssel och Istanbul. På byrån jobbar vi idag med innehållsdriven och strategisk design, eller content design som det kallas, i alla våra kunders kommunikationskanaler. Det är det perfekta sättet att bygga en långsiktig relation med sin målgrupp!

Vad inspireras du av?

Typsnitt! Jag älskar att följa de duktiga typsnittstecknarna. Det är en så bärande del av ett varumärkes identitet, och också en väldigt tydlig tidsmarkör. Att hitta den perfekta kombinationen av karaktär och läsbarhet i ett nyritat typsnitt får min puls att gå upp.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag är odlingsnörd och ägnar orimligt mycket tid i min köksträdgård, eller åt att planera min köksträdgård. Odlingssäsongen drar igång redan i januari med beställning av fröer och förodling. Kanske inte alltid till glädje för min familj som får trängas med mina vildvuxna odlingsprojekt innan de är klara för utplantering. Men känslan att sen kunna lägga en hemodlad aubergine på grillen, det är ren lycka.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

På min kurs jobbar deltagarna med ett och samma case genom alla avsnitt, och det är spännande att följa. Den utveckling som sker från start- till slutseminariet är fantastisk!

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Att undervisa blir ett sätt att sammanfatta det jag har lärt mig under mina över 20 år i design- och kommunikations­branschen. Det är också väldigt kul att få ta del av kursdeltagarnas idéer och projekt – jag lär mig själv nya saker hela tiden.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Ställ dig själv frågan ”Vad är det värsta som kan hända?” när du står inför en ny utmaning eller ett stort karriärbeslut. Svaret på frågan är faktiskt sällan så skrämmande som det kan kännas innan du har formulerat det för dig själv.

Vad vet vi inte om dig?

Jag har gett ut en bok om sömn, så jag kan allt om hur man ska göra för att sova bättre. Om det faktiskt får mig att sova bättre är dock tveksamt.

Dold talang?

Jag är en rätt skaplig ryttare.

Jenny.GemzellJenny Gemzell

Var tidigare kursansvarig på Berghs.