Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Jenny Kaiser

Gör?

Managing Director Åkestam Holst NoA

Bakgrund:

Uppvuxen i Tyresö med en entreprenör till pappa, chefssekreterare till mamma och två äldre syskon. Visste inte vad jag skulle ägna mig åt efter studierna så gick min egen väg. Pluggade och jobbade samtidigt däribland på Berghs och började min professionella yrkesbana inom event och kommersiell radio. Var med och lanserade Lugna Favoriter 1997 tex. och stod i studion då vi spelade radiostationens första låt; One Moment In Time (magiskt ögonblick i livet).

Jobbat inom marknads­föring i +25 år på både kund- och konsultsidan däribland varit med under digital-TV´s explorativa storperiod under 2000-talet då jag var Nordisk Reklamchef på Canal+ i 5 år. När jag efter många år på kundsidan anslöt mig till konsultsidan insåg jag värdet av erfarenhet från bägge sidor för att bli både en vass köpare av marknadsföringstjänster likväl att leverera dem.

Har varit kundansvarig projektledare på mediebyrån OMD och Business Director och partner på DDB, kundansvarig projektledare på Forsman & Bodenfors och ansvarig för tillväxt och kundansvarig projektledare för ett antal kunder på Åkestam Holst NoA. Gjorde en liten avstickare till USA innan Åkestam Holst då jag tog min son i handen och flyttade till New York när jag fick chansen att bli VD för Visit Sweden i USA – ett fantastiskt äventyr som pågick i nästan två år.

Senast har jag varit Chief Marketing Communication Officer på Visit Sweden. Men sedan i mars 2021 tillbaka på Åkestam Holst NoA som Managing director. Cirkeln sluts!

Vad drivs du av?

Drivs av att skapa stora affärsvärden oavsett i vilken kontext jag är och anser att rollen som projektledare primärt handlar om förmågan att leda, utveckla och inspirera människor till att leverera och prestera över sin egen förmåga – att teamet är starkare och viktigare än ”jag:et”. Har därför alltid lagt ner mycket tid på relationer inom och utanför verksamheten då vårt yrke handlar om människor – det enda snart som inte går att kopiera över en natt numera.

Vad inspireras du av?

Människor.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag umgås med familj och vänner, springer, reser och upplever nya platser/maträtter/kulturer, älskar filmens värld och musik i alla dess former – live som i lurarna. Skulle vilja påstå att jag är en rätt aktiv person rent generellt, även om jag också älskar att ligga på soffan då och då.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Har själv studerat på Berghs vid två olika perioder i mitt liv och ser fram emot att ge tillbaka. Min förhoppning är att jag med min erfarenhet och lärdomar på vägen kan bidra till att nästa generations projektledare blir ännu vassare än dagens då världen vi lever i behöver oss.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

”Våga vinn” och var samtidigt inte rädd för att göra misstag. Det är en viktig aspekt på resan till att bli riktigt duktig på det man ägnar sig åt. Det vill säga, våga ge dig in i sammanhang som du inte känner dig helt trygg i och kom ihåg att många av de största upptäckterna (innovationer) i världen har oftast skett pga misstag. Se till att omge dig med människor som är bättre än dig själv så kommer du utvecklas än mer, både i din profession och som person. Och kom ihåg att inställning är allt – ha en positiv sådan och du kommer åstadkomma underverk.

Vad vet vi inte om dig?

Skrattar mycket, högt och ofta.

Dold talang?

Jag är en jäkel på att fickparkera.

Jenny.KaiserJenny Kaiser

Var tidigare kursansvarig på Berghs.