Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Jens Wedin

Gör?

Arbetar som konsult och stöttar företag och organisationer som insett att design är en strategisk förmåga som behövs för att bli branschledande. Han har arbetat med design och ledarskap i 18 år på små byråer till stora företag som myndigheter. Han lägger stort fokus på arbetssätt, kompetens, organisationsutveckling och ledarskap..

Bakgrund

Jag skulle bli fotograf som stor. Jag pluggade foto i Sundsvall, där jag är uppväxt, men efter en kort tid i Stockholm som fotoassistent bytte jag bana. Precis när IT bubblan var som störst så började jag arbeta som webdesigner på Nordea. Jag är främst självlärd inom digital design, frontend, agile, UX, användbarhet och produktutveckling. Jag har arbetat inom stora företag och myndigheter, både som anställd och som konsult. Var tidigare kursansvarig för UX Product Development här på Berghs.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av andra som lär sig nya saker och testar. De som vågar göra saker som andra inte har gjort. De som har startat företag som förändrar en hel branch. De som lär sig och lär andra om sina erfarenheter.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Mitt arbete är min hobby. Jag läser mycket som har med mitt arbete att göra. Förut hade jag alltid olika projekt som jag pysslade med. På både gott och ont. De senaste åren med små barn gör att jag lägger mer fokus på min familj. Jag gillar fortfarande att fotografera. Jag fotograferar gärna natur och människor.

Har du någon förebild?

Jag har massor av förebilder men ingen som jag direkt vill lyfta fram. Ofta är det personer som vågar testa nya saker utan att veta vad som är rätt. Personer som försöker förändra och stötta andra människor och företag. Personer som försöker skapa en bättre värld. Personer som tar hand om sjuka, äldre och våra barn. Ja, det är många som jag ser som förebilder.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Det bästa jag vet är när jag ser när mina före detta kursdeltagare använder sig av det de lärt sig under en kurs. Ibland ser jag när någon lägger ut något på LinkedIn in där de testar en metod som de lärt sig. Då blir jag glad.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Mina tre tips är:

1. Jag säger alltid till andra att göra det du älskar så löser sig allt annat. Lite pretentiöst men jag försöker själv utgå från det.

2. När jag känner att jag inte kan bidra till något försöker jag att hitta andra personer som kan göra mitt jobb bättre än vad jag själv kan göra.

3. Fortsätt och lär dig nya saker. Läs, lyssna, träffa människor som gör något annat än vad du gör.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Det roligaste med att föreläsa på Berghs är att visa att det inte är så krångligt med user experience. Att höra om andras erfarenhet och att jag själv lär mig massor av att lära ut. Att se människor växa och testa på egen hand. Att se när mina kursdeltagare testar något i sitt eget jobb och postar det på Linkedin eller Twitter, då blir jag glad och stolt.

Jens.WedinJens Wedin

Var tidigare kursansvarig på Berghs.