Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Jimmy Poopuu

Gör?

Frilansande UI/UX Designer

Bakgrund

Sladdade in i branschen direkt efter gymnasiet någon gång i slutet av 90-talet och hamnade på en bildbyrå som webdesigner. Därefter har det rullat på via en handfull byråer (Halogen, Abel & Baker, Speedway Digital Army och Great Works) tills jag tog klivet och gick över i eget bolag (Amazing Applications) för att fokusera på UI/UX design av appar. Senaste åren har jag arbetat som produktchef och designansvarig för ett socialt nätverk och digitalt verktyg för sportfiskare (Fishbrain). I dagsläget är jag tillbaka i frilansande UI/UX designer.

Vad inspireras du av?

Detta kommer att låta otroligt tillrättalagt, men utmaningar inspirerar mig mest. Att få arbeta med ny teknik, nya förutsättningar och outforskad terräng när det kommer till att designa intuitiva gränssnitt - är det som driver och inspirerar mig mest.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Fisket är ett stort intresse som jag matar med omsorg. Livet peakar när jag får en heldag i båten och nöter vasskanter efter gädda till solen går ner. Fotboll är ett annat stort intresse, Liverpool i synnerhet.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Att ständigt behöva omvärdera sina idéer och utvecklas tillsammans med kursdeltagarna.

Har du någon förebild?

När Luke Wroblewski pratar så håller jag tyst och lyssnar. Det är det närmaste en förebild jag kan komma. En otroligt intelligent, vägledande och inspirerande föreläsare. Skrev bland annat boken “Mobile First” som kommit att bli grundplattan för modern webbdesign.

​Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Ta inget jobb för att det är “bra för karriären”, följ magkänslan och gör sådant som ger energi!

Vad vet vi inte om dig?

Att jag under tonåren var straight edge och vegan. Spelade i hardcore-band, släppte skivor och turnerade Sveriges alla fritidsgårdar och sunkiga spelställen.

Dold talang?

Steker bättre pannkakor än grannen (OBS: enligt barnens utsago!)

 

Jimmy.PoopuuJimmy Poopuu

Var tidigare kursansvarig för distanskursen Gräns­snitts­design/UX på Berghs.