Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Johan Björnsrud

Gör?

Art Director/Digital Designer på Stockholm Graphics

Bakgrund

Jag har faktiskt en bakgrund inom skolvärlden för jag jobbade på SSHL i Sigtuna mina tio första år i arbetslivet med det som på den tiden kallades Multimedia. När jag sedan hade funderat färdigt på vad jag skulle ”bli” egentligen så sökte jag och kom in på Grafisk designutbildningen på Berghs 2007, efter att även ha gått en distansutbildning där. Den utbildningen passade mig precis så bra som jag hade hoppats – eller ännu bättre – och efter den började jag att jobba som grafisk formgivare på Stockholms stadsteater. Efter ett år där satsade jag helt på att köra eget och började efter hand samarbeta med min gamla Berghslärare och mentor Pompe Hedengren. Ett par år senare var vårt tycke för varann totalt och vi jobbade ihop hela tiden, vilket vi fortfarande gör med det som nu är Stockholm Graphics. Vi älskar kulturbranschen och gör identiteter, magasin, bilder, filmer, sajter, appar med mera till några av de största kulturinstitutionerna. Jag jobbar numera mest med digitala projekt, men även med en del tryckproduktioner.

Vad inspireras du av?

Konst, musik och roliga människor. Och att resa, byta miljöer och infallsvinklar på saker. En sak som gör att man ständigt får nya perspektiv är när man får barn och börjar att se alla små och stora saker man börjat ta för givet i livet helt nytt och annorlunda ...

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Om man nu kan påstå att man har en fritid med en treåring så älskar jag att hålla på med musik. Både att spela och lyssna!

Har du någon förebild?

Såklart många. När det gäller det här med att byta karriär senare i livet inspireras jag väldigt av min far som blev påkörd på övergångsstället när han var närmare femtio och fick alternativet att bli sjukpensionär, men som istället omskolade sig till jurist.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Vi hade en kille i klassen som hette Abbe som kanske först kändes lite reserverad sådär. Han tyckte mycket om Schweiz och grids och den typen. Sen hade vi ett lite flummigt projekt där vi inte bara skulle göra skivomslaget till en låt utan även spela in den och framföra den live. Abbe var i min grupp och vi körde I’ve got the power med Snap. När det kom till rapdelen och det visade sig att Abbe var helt grym på att rappa så dog hela klassen! Ha ha!! =D

Har du fått något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Var inte för petig i början med vilka jobb du ska ta, utan kör på och gör mycket så du kommer igång och får upp takten. Sen när du har mer erfarenhet och fler kontakter kommer också möjligheten att välja ut russinen ur kakan.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Det roligaste med undervisning generellt tycker jag är när ljuset går upp för en annan människa. Poletten trillar ner, ögonen tänds och mungiporna dras upp. Obeskrivligt skön känsla faktiskt! Specifikt på Berghs är ju att alla är så grymt motiverade och peppade. Man behöver i princip bara dela ut en uppgift och komma tillbaka en vecka senare och bli blåst av stolen när man får se vad alla har producerat!

Vad vet vi inte om dig?

Jag har spelat fiol sen jag var sju år och åker upp till Dalarna och fajtas med mygg och spelar folkmusik så fort jag får en chans på sommaren!

Johan Björnsrud

Var ansvarig för utbildningen Berghs Upgrade - Digital Design/UX på Berghs.