Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Magnus Malmstedt

Gör?

Arbetar med design och upplevelse på spelföretaget GeoGuessr.

Bakgrund

Uppvuxen i Dalarna och efter grundskolan hamnade jag i Örebro för att plugga vidare. Där blev det en kandidatexamen i Medie- och Kommunikationsvetenskap, samt möjlighet att under ett läsår plugga grafisk design vid University of Minnesota Duluth.

Efter utbildningen hamnade jag på en mindre byrå som webbdesigner. Därefter gick flyttlasset till Stockholm där jag arbetat nästan 10 år som konsult. Har hunnit med ett par olika kurser på Berghs också. Har bl a varit Design Lead på Kivra men nu arbetar jag med design och upplevelse på spelbolaget GeoGuessr, som jag också är delägare i.

Vad inspireras du av?

Det här alltid en svår fråga. Men det jag främst inspireras av är nog andra personers driv och engagemang. Att det finns folk som verkligen brinner för det dom gör. Oavsett om det handlar om att formge bokstäver, att försöka hitta det optimala flödet i en produkt eller att skapa nya maträtter. Personer som utmanar sig själva - för att hela tiden lära sig och bli bättre. Det inspireras jag av.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

På fritiden så försöker jag hålla det kreativa vid liv. Exempelvis jobbar jag med design och koncept för spelet GeoGuessr. Jag har även snöat in på att lära mig lettering samt rita mina egna typsnitt. Utöver det så blir det ett och annat sportevent att följa från läktaren eller tv-soffan. Men i praktiken går nog större delen av fritiden till att umgås med familjen ändå.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

För att det kändes skrämmande och utmanande. Sen tänker jag att samtidigt som jag får möjlighet att lära ut från mina erfarenheter – så kommer jag, utan tvekan, kunna lära mig mycket från alla som går kursen.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Var nyfiken och våga ta för dig. Men glöm inte bort att vara ödmjuk.

Vad vet vi inte om dig?

Att jag pryder löpsedeln för en av Expressens mest sålda tidningar genom tiderna.

Magnus.MalmstedtMagnus Malmstedt

Var tidigare ansvarig för Berghs distanskurs Gräns­snitts­design/UX.