Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Nicole Kavander

Gör?

Client & Business Director på Another State samt Co-founder av nätverket All of Us.

Bakgrund:

Utbildad ekonom på University of Westminster, arbetat som kundansvarig/projektledare/strateg på byråer (Havas, TMW) i London innan hemflytten till Stockholm för fyra år sedan och gick in som Account Director på NordDDB, därefter Account Director & Strategist på Creuna. Även bott en sväng i Tokyo och Paris där jag studerade språk så kan även briljera med mina språkkunskaper!

Vad inspireras du av?

Framförallt inspireras jag av människor och älskar att omringa mig med smarta, kreativa och drivna personer. Jag växte upp i en omgivning där vi var otroligt stöttande och peppande i familjen (lillasyster är artist, lillebror är musikproducent och storebror är skådis) så jag inspireras mycket av andras passion, fokus och driv som lätt smittar av sig.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag hänger rätt mycket på gymmet där jag kör en hel del spinning (råkar även vara utbildad spinning instruktör) och övar på styrke- och olympiska lyft. Utöver det reser jag väldigt mycket – en lyx när man bott utomlands är att man har vänner över hela världen man kan besöka! Sist men inte minst – god mat. En kollega kom häromdagen fram till mig och sa: ’jag hörde att om det är någon man hittar på Riche med stammisrabatt så är det dig?’. Self-explanatory…

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Det är så otroligt givande att se eleverna ta till sig av det man vill förmedla, men framförallt är det fantastiskt att få vara en del av deras personliga och professionella utveckling. Jag har alltid älskat att coacha och pusha mina team men att få möjligheten att fokusera på just den delen (utan en deadline som loomar över en) är superkul!

Har du någon förebild?

Maya Angelou. Har tatuerat in ’Still I rise’ på handleden som är en dikt hon skrev om att vara en svart kvinna i USA på 70-talet. Tittar på den varje gång jag måste påminna mig själv om att fortsätta vara stark och modig. Att min röst – allas röster, är värda att höras.

Vad vet vi inte om dig?

Jag tävlingsdansade i streetdance och slutade när jag var 18 för att ’utbilda mig och tjäna cash’.

Dold talang?

När jag inte sjunger min systers låtar i duschen funderar jag på om det var värt att lära sig kalligrafi för den gången man gifte sig och handskrev alla inbjudningar…

Nicole KavanderNicole Kavander

Ansvarig för intensivkursen Presentationsteknik och idéförsäljning på Berghs.