Kursansvariga

Per H Frykebrant

Per.Frykebrant

Gör?

Director of Communications på Kjell & Company.

Bakgrund:

Exil-värmlänning med olika nivåer av examen i journalistik, marknads­föring, kommunikation och statsvetenskap. Började karriären som vikarierande reporter och redigerare på Nya Wermlands-Tidningen, och sadlade därefter om till PR-konsult. Tidigare jobbat som konsult och chef för opinionsbildning på Juno Public Relations, och även varit fotsoldat i Hillary Clintons valkampanj 2016.

Vad inspireras du av?

Att arbeta med de mest spännande uppdragen för de mest ambitiösa varumärkena.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag har turen att få arbeta med något som jag också tycker är genuint intressant och uppslukande. Men det som i övrigt tar upp största delen av min informations- och mediekonsumtion är amerikansk politik, träning och engelsk fotboll – varav det senare även tar sig i uttryck i den egna podden Ledley Kings Knä.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Berghs är världens bästa kommunikationsskola. Jag har själv gått på Berghs och vet varför den utses till det år efter år – jag vet vad skolan kan ge eleverna, men också vad som krävs av eleverna själva för att dra nytta av det. Jag kommer lägga upp kursen utifrån detta och vad jag själv uppskattade som elev på skolan. Kursen kommer att utgöras av några av branschens skarpaste hjärnor, där jag också kommer lära mig en hel del.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Examensfesten! Berghs vet hur man utbildar kommunikatörer, men också hur man examinerar av dem. Att samla hela skolan för en lång middag och en ännu längre fest var en fantastisk kulmen på ett år som gett väldigt många erfarenheter, vänskaper och möjligheter. Dessutom var det ju väldigt roligt att få ta emot pris för det examensarbete man slet hårt med.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

  • Underskatta inte vikten av att vara snäll (vilket väldigt många gör)
  • Våga gå above and beyond – om du är ny, kom med fler inspel och idéer än vad dina kollegor ber dig om
  • Var en nischad generalist – det bästa sättet att snabbt få mycket ansvar är genom att kunna en viss sak bättre än andra, och det bästa sättet att kapitalisera på ansvaret är genom att som generalist sen kunna bredda det ansvaret

Vad vet vi inte om dig?

Att jag via en namngivningstävling har gett namn till Sveriges största solcellspark, som ligger strax utanför Göteborg. Som entusiast för ordvrängeri ville jag mäta mig med de bästa ordvrängarna, göteborgarna. Så det var väldigt hedrande när mitt bidrag, Nya Solevi, lyckades klå 1200 göteborgares bidrag.

Per.FrykebrantPer H Frykebrant

Ansvarig för kursen Strategisk kommunikation och PR på Berghs.