Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Tomas Stålmarck

Gör?

Meeting specialist – live and digital events, jag driver eget företag och frilansar som producent av både digitala och fysiska event i alla dess former. Musik, konferens, galor och allt däremellan.

Bakgrund

Jag har arbetat i ca 20 år med event, varit byråchef, drivit egen byrå, varit anställd och frilansat. Jag är en av Sveriges mest allsidiga och erfarna ”eventare”. Idag arbetar jag som innehållsproducent, mötesregissör, projektledare och manusförfattare till ca 50 event per år. Det är allt från event för den lilla ledningsgruppen om 10 personer till Eurovision, OS och UEFA. På kundlistan finns exempelvis Synsam, Mekonomen, Google, Samsung, The Color Run, Gyllene Tider, Reebok och Svenska Idrottsgalan.

Vad inspireras du av?

Amerikansk tv-underhållning. De är fantastiskt skickliga på att ta tittaren i hand och leda dem genom hela känsloregistret.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Snickrar och lagar mat.

Varför valde du att bli ansvarig för denna utbildning på Berghs?

Jag brinner för att göra branschen bättre – tack vare Corona har eventbranschen fått chansen att ta flera års steg framåt på kort tid. Med allt vad det innebär av möjligheter och fallgropar. Själv producerade jag ett 30-tal digitala event under 2020 och den kunskapen ser jag fram mot att dela med mig av.

Har du någon förebild?

Edward Af Sillén tycker jag är otroligt begåvad innehållsperson. Jag har haft förmånen att arbeta med honom några gånger och han är ödmjuk, intelligent och otroligt rolig.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Eventbranschen är en bransch där det är lätt att klättra och utvecklas. Själv fick jag ansvaret för en byrå efter bara tre egna genomförda events. Vill man in i den här branschen är det lätt och man kan klättra om man visar framfötter och vilja.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Finns många, men det som jag tycker är allra roligast är när man möter tidigare kursdeltagare ute i branschen och de kommer fram och berättar om något tillfälle när de dragit nytta av vad jag lärt dem. Det är väldigt roligt.

Vad vet vi inte om dig?

Helt säkert massor av saker.

Dold talang?

Om den är dold vet jag inte, men jag har arbetat som (och även utbildat) livräddare på stranden i Tylösand i 10 år. Det har gett mig otroligt mycket, men framför allt har jag vid flera tillfällen varit med och räddat livet på både barn och vuxna. Det är jag stolt över.

Tomas.StalmarckTomas Stålmarck