Kursansvariga

Tore Åsén 

Tore Åsén

Gör?

Creative på Redgert Comms 

Bakgrund

Min yrkesresa började när jag var 19 år gammal, som praktikant på den då lilla byrån Redgert Comms. En plats där jag fortfarande är verksam idag, där både företaget och jag själv har vuxit. På Redgert Comms arbetar jag nu med en mix av stora varumärken som Coca-Cola, TikTok och Eldorado, samt mindre startups. Min utbildning har främst varit av karaktären 'learning by doing', vilket jag tror är nyckeln till varför jag är där jag är idag. Jag har också kompletterat min kunskap genom kurser på Berghs, såsom Insiktsdriven Strategi och Marknads­föring på Facebook och Instagram.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av personer som vågar göra annorlunda och inte är rädda för att misslyckas. Personer som säger ja oftare än nej är också högt upp på min lista. Jag ser upp till de som är villiga att prova nya saker och kasta sig ut i det okända för att lära sig något nytt.

Har du någon hobby?

På fritiden ägnar jag mig åt att scrolla igenom auktionssidor för att hitta nya anledningar att inreda om hemma. Under somrarna ägnar jag mig åt att rensa förråden i stugan utan att det märks för mycket. Där jag söker efter möbler som kan renoveras och återfå sin charm.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag valde att bli kursansvarig på Berghs för att jag ville ha en ny utmaning. När jag fick frågan kände jag att detta var en kurs jag hade haft till stor hjälp när jag började mitt jobb och att jag hoppas att detta blir startskottet för många nya karriärer.

Har du någon förebild?

Anna Karin Lith och Chloë Bernhardsson är två personer som jag inspireras av mycket. Anna Karin är en person jag tycker är tvärcool och har varit till stor hjälp och stöttning när jag kom in i denna bransch. Chloë har jag ynnesten att träffa varje dag och jag slutar aldrig imponeras av hennes arbete och drivkraft.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Inga frågor är för dåliga men nästan alla svar finns också en googling bort. Visa framfötterna och försök hitta informationen själv först. Det visar din vilja att lära dig mer och ger stolthet/självsäkerhet när du lyckas lösa något själv.

Dold talang?

Jag kan balansera en stol på hakan haha. Oftast befinner man sig i ett rum med för låga tak eller ömtåliga föremål för att bevisa det dock.

Tore Åsén

Tore Åsén

Ansvarig för kursen Content Creation Start på Berghs.