Kursansvariga

Ylva Björnström

Ylva.Björnström

Gör?

Konceptutvecklare och strategisk copywriter i egen verksamhet.

Bakgrund

Började min karriär som civilekonom och forskare inom organisationsteori. Men skrivandet tog över så jag gick på Berghs heltidsutbildning i copywriting. Har varit anställd på några byråer, haft egen byrå och frilansat. Nyfiken som jag är utbildar jag mig just nu också till terapeut med sikte på att guida människor djupare in i sin kreativitet.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av allt. Brukar därför försöka ha gående möten så att det händer saker runt omkring mig när jag löser problem. Läser sjukt mycket och får rysningar av samtal om viktiga saker.

Vad gör du på fritiden?

Spelar dålig tennis, skriver poesi, umgås med min fru och mina vuxna döttrar, målar tavlor, försöker dressera våra kattor, renoverar en gammal skola i Hälsingland och fastnar gärna i en bra serie på tv.

Roligaste med att undervisa?

Jag kom ut som pedagog redan på högstadiet då vi skulle redovisa grupparbeten. Sen dess har jag alltid haft förmågan att hamna i klassrum. Tycker om att paketera kunskap och få andra med mig. På Berghs är det full fart och studenterna är krävande. Det tycker jag är roligt!

Vad vet vi inte om dig?

Att jag var kär i Ted Gärdestad på 70-talet.

 

Ylva.BjörnströmYlva Björnström

Ansvarig för distanskursen Copywriting Start och distanskursen Copywriting.