Om Berghs

Berghs pedagogiska råd

Berghs pedagogiska råd är ett forum för att utveckla och förbättra Berghs pedagogik samt finslipa leveransen av högkvalitativa utbildningar.

Eftersom Berghs har över 800 lärare under ett år som alla är yrkesverksamma vill Berghs kontinuerligt erbjuda stöd till dem att utvecklas som pedagoger. Berghs pedagogiska råd har nu funnits i tre år med roterande medlemmar och har som syfte att driva pedagogiken framåt på Berghs. Tidigare år har rådet tagit fram en kundresa för kursansvariga och byggt upp en kollegiesida som stöd för alla som undervisar på Berghs. I år består rådet av externa personer med expertis inom HR, arkitektur och entreprenörsskap - och alla med en koppling till undervisning och pedagogik. Vi tror att vi behöver ett bredare perspektiv för att utveckla och möta behoven av det livslånga lärandet.

Inför flytten till ett nytt hus januari 2021 finns det ett antal frågor som aktualiseras kring lärande, miljö, mötesplats, distanslärande och pedagogik. Därför har vi nu satt samman ett nytt pedagogiskt råd med kompetenser som ska stärka vårt framtida arbete.

Berghs pedagogiska råd består av:

 

Anna Birgersdotter, leder enheten för bioentreprenörskap på Karolinska Institutet, har forskat inom cancer och lett kommunikationen på Tom Tits.

Jani Kristoffersen, grundare av Guise Arkitektur med inriktning på varumärkesbyggande miljöer, ansvarig arkitekt för bland annat nya Fotografiska i London.

Siri Wikander, Director of People Growth på Scandic Hotels, har fokus på hur kultur, lärande och kommunikation får medarbetarna att bli modiga beslutsfattare i vardagen.

Marie Alani, Chef för programansvariga Berghs heltidsprogram och programansvarig internationella program

Joakim Thulin, Head of Insight på Berghs

Patrik Hambraeus, Learning Developer på Berghs