Press

Problemlösning gjorde Berghs till världens bästa reklamskola

fre, 18 jul, 2014, 09:00

Under kvällens gala utsågs svenska Berghs School of Communication till världens bästa reklamskola för tredje gången. Priset gör skolan till den mest belönade någonsin. Framgången är ett resultat av en långsiktig satsning på att lära ut hur kommunikation kan lösa verkliga problem. 

– Som svensk blir man stolt över två fantastiska studentprojekt som använder kommunikation för att göra världen bättre. Framgångarna i Cannes blir ett tydligt kvitto på att svensk kreativitet inte bara tillhör världens bästa, utan faktiskt leder utvecklingen, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling.

Under kvällens gala i Palais de Festival i Cannes utsågs Berghs School of Communication till världens bästa reklamskola. Detta sedan två av skolans studentgrupper – Do Zero for Climate Change och Google Gesture - vunnit varsitt guld i tävlingen. Totalt skickades deltog 1700 bidrag från hela världen i tävlingen. Skolans vd, Camilla Wallander ger sin förklaring till framgången:

– Vår modell vill utmana vilka sorters problem man kan lösa med hjälp av kommunikation, vilket båda studentprojekten är lysande exempel på. Denna ambition paras med en övertygelse om att samarbete avgörande för att skapa strategiskt och kreativt nyskapande kommunikation. Det gör vi genom att kontinuerligt sätta ihop arbetsgrupper där olika discipliner är representerade, säger Camilla Wallander, vd för Berghs School of Communication. 

Trots sin relativa litenhet har Sverige återkommande utpekats som ett av världens mest kreativa länder. Svensk innovation är världsberömd, flera av världens största företag grundades i Sverige och på senare tid har svenska reklamkampanjer nått betydande internationella framgångar. 

– Den globala handelsmarknaden är mer konkurrensutsatt än någonsin. Därför glädjer jag mig extra över Berghs utmärkelse, då det ger en positiv indikation om att vi kommer att kunna fortsätta utbilda kommunikatörer som kan hjälpa svenska exportföretag att nå ut i världen, säger handelsminister Ewa Björling.

Ökat internationellt intresse
På Berghs märker man av hur den svenska kreativitetens stigande status lett till ett allt större intresse för skolans utbildningar:

– Våra studenter har blivit allt mer attraktiva på den internationella arbetsmarknaden. Samtidigt ser vi en ökning internationella studenter som söker sig till Sverige, mycket på grund av att vår utbildning inte går att få någon annanstans. Därför har vi nyligen startat utbildningen Berghs Certificate – en engelskspråkig åttamånadersutbildning som uteslutande ges online, säger Camilla Wallander på Berghs.