Press

Berghs studenter introducerar Moto X Force i sociala medier

fre, 5 feb, 2016, 10:52

Under helgen ska Moto X Force återuppstå som nytt varumärke i sociala medier. Detta genom studenter från Berghs School of Communication, som i formatet Berghs Student Lab under två intensiva helger arbetar med att lansera Lenovos mobilsatsning Moto X Force på den svenska marknaden.

I helgen kommer 26 utvalda studenter på Berghs School of Communication att jobba med idéer för återlanseringen av Lenovos (Motorola) mobiltelefoner. Moto X Force är namnet på den nya mobilen som redan fått stor uppmärksamhet i press och inte minst för det okrossbara glaset. Lenovo som 2011 förvärvade Motorola från Google har anlitat Berghs studenter och blir därmed först ut att jobba med kreativ innovation i det nya formatet The Student Lab .

På plats under två helger i rad, vid så kallade "sprinter" där studenterna uppdelade i lag arbetar intensivt två dygn i sträck, finns Joakim Liljedahl, marknadschef för Lenovo Mobile Business Group i Norden:

“Jag har länge följt Berghs School of Communication och inspirerats av studenternas kreativa arbete. Genom Student Lab såg jag en möjlighet att dels få arbeta tillsammans med Berghs, som gång på gång utnämns till världens bästa kommunikationsskola, och studenterna, vars kreativitet och uppfinningsrikedom i kombination med strategiska kunskaper kommer att bli en perfekt match i etableringen av varumärket Moto i Sverige.”

Från Berghs håll kommer Fredrik Heghammar att leda den kreativa processen. Fredrik, som har jobbat på Google och även med Motorola som kund i en tidigare roll på byråsidan, tror mycket på The Student Lab och det sprintformat som valts för det här uppdraget.

”Förutom att få jobba med fantastiska studenter och ett mycket intressant varumärke ser jag fram emot att visa kunden - Lenovo i det här fallet - att sprintformatet är en fantastisk process för att lösa komplexa frågeställningar. Lenovo, i sin tur, kan vänta sig unika idéer med intressanta angreppsvinklar.”

Projektet med att skapa nya idéer för Moto X Force kommer att äga rum på Berghs School of Communcation under helgerna 6-7 respektive 13-14 februari, med slutpresentation fredagen den 19 februari.

För mer information kontakta:

Fredrik Heghammar, Processledare The Student Lab, Berghs School of Communcation, 070-445 02 39

Johan Svensson, Affärsutvecklingschef Berghs School of Communication, 073-558 19 97