Press

Studenter på Berghs låser in sig i kreativt labb

tis, 2 feb, 2016, 10:52

Studenterna på Berghs heltidsprogram Digital Strateg/Digital Kreatör vill utmana strukturer och normer för framtidens kommunikation. Klassen som examineras senare i vår förbereder sig på en rad kreativa tävlingar i det slutna labbet.

Den 1 februari påbörjar heltidsstudenterna på Digital Strateg/Digital Kreatör utbildningens andra kurs i konceptutveckling. Under hela kursen kommer studenterna frivilligt stänga in sig under 5 dagar i ett avskilt rum på skolan för att ostört kunna labba och konceptutveckla fram fungerande och starka lösningar.

Flera av studenterna uttrycker spänning och nervositet inför den kommande utmaningen.

David Peiris är en av initiativtagarna som läser till Digital Kreatör menar att en lösning i form av ett kreativt labb likt detta är avgörande för att ostört skapa hållbara lösningar värdiga bland annat den högt ansedda reklamtävlingen i Cannes.

- Spontant är jag supertaggad och är helt inställd på att avstå såväl sömn och alla andra fritidssysselsättningar denna vecka. Vi vill visa branschen att det är vi som ligger i framkant när det gäller digitalt, säger David.

Programansvarig för Digital Strateg/Digital Kreatör Tobias Lundqvist har lagt in veckan i mitten av januari för att kunna möjliggöra studentinitiativet på skolan.

- Det känns fantastiskt att få följa med i utvecklingen av studenterna under året och att det finns ett så stort engagemang från dem. Förhoppningsvis blir detta en tradition för kommande år, säger Tobias Lundqvist, programansvarig för Berghs program Digtial strateg/Digital kreatör

Presskontakter

David Peiris – Student

David.peiris@student.berghs.se

0733655130

Richard Karlsson Hagedorn – Student

Richard.karlsson.hageborn@student.berghs.se

070-11111111

Följ studenterna via Widgeten:

<!-- websta - websta.me -->

<!-- websta - websta.me -->