Press

Studentbidragen som prisades i Cannes - storslam för Berghs

ons, 22 jun, 2016, 17:32

Berghs studenter gjorde succé även i årets omgång av Future Lions i Cannes. Två av de fem vinnande idéerna skapades av studentgrupper från Berghs. Totalt hade Berghs fler nominerade studentbidrag än någon annan skola på de 100 finalplatserna och utnämndes återigen till School of the Year. Totalt tävlade över 1900 bidrag från skolor i 69 länder. Här är studenterna som prisades i Cannes idag.

Spotify Music Speaks
Musik sätter ord i ett sammanhang, lösningen låter favoritmusiken bli din språklärare.

Studenter:
Maria Lashari - Art Direction 15/17
Sebastian Brännén - Art Direction 15/17

– Språk är jätteviktigt och vi ville hitta ett sätt sänka trösklarna så mycket som möjligt för att komma igång att lära nytt. Om fler personer lär sig förstå varandra så är det bra för hela samhället. Spotify skulle verkligen kunna göra det här, de har gjort musik mer tillgängligt och det skulle de kunna göra med språk också, säger Maria Lashari som studerar till Art Director.

Ikea Hållbar
Matsvinnet är en dyrbar affär för miljö och ekonomi, lösningen gör kylskåpet smartare och du slipper slänga ätbar mat.

Studenter:
Filip Myringer - Digital kreatör 15/16
Olga Lillienau - Digital kreatör 15/16
Amelie Farmer - Digital kreatör 15/16
Sofia Bleiweiss - Digital strateg 15/16
Ebba von Zweigbergk - Produktions­ledning 15/16

– Idén kommer från att vi diskuterade vardagliga problem och insåg att osäkerhet leder till att vi slänger fullt ätbar mat. Med rätt produkt och rätt varumärke kan man förändra beteenden och IKEA var tidigt i våra tankar eftersom de jobbar aktivt med hållbarhetsfrågan och finns i hela världen. Plötsligt kändes allt rätt och bitarna föll på plats en efter en, säger Ebba von Zweigberk.


Prispallen deldes med:

Book Messenger - Penguin Books
Jiwon Ko, Miyeon Shin, Seonhaeng Lee och Haeyoon Jhun från skolorna Kookmin University, Hongik University, Chung-ang University/ Big Ant Academy i Sydkorea.

Emma - Amazon 
Yanci Wu and Xia Du från VCU Brandcenter i USA.

Lego Generator - LEGO
Petter Monsen, Tomas Möller, Axel Lokrantz Månsson, Kristofer Gullard Lindgren och Simon Kraft från Beckmans College of Design i Sverige.

Om Future Lions 2016:
I Future Lions tävlar enbart studenter och skolor. Studenternas tävlingsmoment går ut på att skapa en innovativ kommunikationslösning genom ny teknik och nya idéer: lös ett problem på ett sätt som inte var möjligt för tre år sedan. Varje bidrag bedöms i ett anonymt förfarande där juryn, som består av branschexperter från bland annat Google, inte känner till vilka studenter eller skolor som ligger bakom. Till finalplats utses de 100 bidrag med mest innovativ höjd. Den skola med flest studentgrupper på finalplatserna anses hålla högst stabil kvalitet och utnämns till årets skola, “School of the Year”. Prisceremonin hölls på onsdagen i Debussy Theatre, Cannes.

  • Future Lions arrangerades för första gången 2005
  • Studentgrupper från Berghs tog två av fem möjliga vinster
  • Berghs utsågs till “School of the Year” för tredje gången i rad och femte gången totalt, eftersom skolan hade fler nominerade studentgrupper, fler än någon annan på de 100 finalplatserna.
  • School of the Year rankar världens ledande kommunikationsskolor.
  • I år tävlade över 1900 bidrag från skolor i 69 länder.

Tävlingen Future Lion arrangeras varje år under festivalen Cannes Lions av AKQA, ett internationellt byrånätverk med fokus på innovation:

För mer information kontakta:

Spotify Music Speaks

Maria Lashari
maria.lashari@student.berghs.se
+46 722327020

Sebastian Brännén
sebastian.brannen@student.berghs.se
+46 702648985

IKEA Hållbar

Ebba von Zweigbergk
ebba.von.zweigbergk@student.berghs.se
+46 768181929