Press

​Berghs firar 75 år - jubileumsvecka

fre, 21 okt, 2016, 12:41

Berghs School of Communication fyller 75 år och firar detta med en jubileumsvecka. Under flera dagar fokuseras på kommunikationens påverkan i samhället. Mellan 25 och 28 oktober hålls föreläsningar, panelsamtal och diskussioner kring svensk reklamhistoria såväl som aktuella trender, politisk kommunikation, design och affärsutveckling.

Under jubileumsveckan tar Berghs fasta på kommunikation som samhällsförändrande kraft. Tusentals personer välkomnas till seminarier och diskussioner kring viktiga milstolpar inom reklam, en färsk rapport om aktuella trender inom kommunikation i ett brett perspektiv samt möten med innovativa företag som utmanar sina och andras branscher.

– Kommunikation bidrar alltid till förändring. Näringslivet, kultursektorn, politik och ideell sektor står och faller med förmågan att kunna dela sina idéer med andra. Gränserna mellan sälj, kommunikation och produktutveckling suddas ut, och ny teknologi skapar behov av nya kompetenser. Berghs har rört sig från reklam och design till ett hus som idag rymmer all typ av kommunikation. Idag behöver alla kommunicera, säger Camilla Wallander, VD på Berghs.

Berghs startades 1941 av Irma och Gösta Bergh. Skolan hette då Berghs reklamtekniska skola, och bytte senare till RMI Berghs. Sedan 16 år tillbaka går verksamheten under namnet Berghs School of Communication eftersom skolan fokuserar på att, utöver reklam, rymma alla typer av kommunikation. Berghs examinerar 200 studenter in i nya yrkesroller varje år, där ca 97% direkt kommer i jobb. Sverige är unikt i att satsa på vidareutbildning för professionella och Berghs utbildar också 3000 personer varje år samt fungerar som mötesplats för ytterligare ca 2000 personer per år genom frukostseminarier. Skolans historia präglas av ett nära samarbete mellan yrkesprofessionella och studenter/kursdeltagare där lärandet baseras på Action Based learning.

– De som söker sig till Berghs idag ser att kommunikation är ett verktyg för att kunna påverka inom många olika områden. Idag innebär kommunikation såväl produkt, innovation som konversation. De kompetenser vi utbildar för ger människor möjlighet till en ny yrkesroll, att bli säkrare i sin roll eller byta jobb - på byråer, företag, start-ups, organisationer och myndigheter säger Camilla Wallander, VD på Berghs.

Den pedagogik och miljö som Berghs skapat tillsammans med yrkesverksamma lärare och handledare har belönats i flera olika sammanhang. Exempelvis har Berghs studenter belönats vid flera tillfällen i tävlingen Future Lions som fokuserar på innovationsdriven kommunikation i samband med världens största reklamfestival Cannes Lions. Där har Berghs vid fem tillfällen sedan 2005 utsetts till School of the Year i konkurrens med ett 80-tal skolor från hela världen.

Berghs Jubileumsvecka 25-28 oktober 2016 innehåller:

25 oktober kl 08:30-10:30 - Berghs Morning Routine

Past - From Contest to Content - 60 års reklam på 60 minuter där vi synliggör de intressantaste milstolparna i reklamens historia Följt av panelsamtal yrkesverksamma kommunikatörer som undervisar på Berghs. På scen: Bo Bergström, Björn Erikstam. Moderator: Camilla Wallander. From Contest to Content

26 oktober kl 17:30-21:00 - Berghs Evening Routine

Present - According to Berghs - En trendrapport med insikter och verktyg nödvändiga för ledare och kommunikatörer idag och framåt. Presenteras av Berghs VD och ansvarig för insiktsarbete på Berghs. Det efterföljs av ett mingel. På scen: Camilla Wallander, Berghs VD och Joakim Thulin, Head of Insight. According to Berghs

27 oktober kl 08:30-10:30 - Berghs Morning Routine

Future - Embrace the Uncertain - I digitaliseringen har världen fått ett nytt nervsystem. Allt och alla kommunicerar och makt förskjuts från traditionella auktoriteter till nya. Det kräver att bejaka en verksamhet fylld av osäkerhet. Vad betyder det för politisk kommunikation, affärsutveckling och design? På scen: Louise Grandinson - At Night Management, Kim Fai Kok - Truecaller, Per Frykebrant - Juno PR och Framtidsarkivet - Sofia Ekelund & Sara Edström Embrace the Uncertain

28 oktober kl 20:00-01:00 - Berghs Party Routine

Fest - Ett färgsprakande födelsedagskalas med med mingel, DJ's och dans i Berghs stora aula. Arrangeras i samarbete med Out Of Office #OOOAW, tillika Berghs alumner. Berghs Party Routine