Kurser

Urban Design & Planning

I och med digitaliseringen, urbaniseringen och medföljande attitydförändringar har flera nya dimensioner tillförts för hur vi behöver utveckla våra städer. Det behövs en ökad samverkan och flexibilitet för att göra en plats attraktiv och skapa livskvalitet. För att möta nya behov har vi lanserat ett helt nytt utbildningsområde med fokus på hållbara städer.

Varför Berghs?

  • Nära verkligheten
  • Casebaserat och kollaborativt lärande
  • 80 års erfarenhet av att bedriva utbildning
  • Yrkesverksamma kursansvariga

Kurser med fokus på hållbara städer

Som ett första steg inom vårt nya utbildningsområde har vi tagit fram tre kurser på dagtid samt ett heltidsprogram. Samtliga kurser hålls av yrkesverksamma profiler inom området, som i sin tur bjuder in relevanta gästföreläsare. Vi använder case, ger uppgifter, delar erfarenheter och lägger stor vikt vid reflektion och feedback. Läs mer om de öppna kurserna här:

Heltidprogrammet:

Kurserna ges på plats i våra lokaler i Norra Djurgårdsstaden. Du kan enkelt ta dig till skolan med buss (cirka 10 minuter från Östermalm) eller tunnelbana (närmaste station är Ropsten/Hjorthagen).

Framgångsrika platser byggs tillsammans, med en klar och tydlig vision

Att åstadkomma ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara städer är en av vår tids stora utmaningar. Det innebär en komplexitet som kräver nya sätt att tänka och arbeta tillsammans mellan olika yrkesgrupper.

Våra kurser inom stadsutveckling bidrar med kompetens, processer och nytänkande till projekt i Sverige och internationellt. Kurserna är designade för att passa dig som till exempel är en yrkesverksam stadsplanerare, affärsutvecklare, arkitekt, projektledare eller kommunikatör.

Utöver Berghs stora kursutbud finns det även möjlighet att skräddarsy utbildningar specifikt för ditt företag, organisation eller myndighet. Läs mer om våra skräddarsydda utbildningar här!

Frågor? Chatta gärna med oss!