Press

Mynewsdesk och Berghs inleder samarbete - utbildning och utveckling i fokus

tors, 13 okt, 2016, 11:00

Mynewsdesk och Berghs School of Communication inleder nu ett samarbete som syftar till att utveckla förutsättningar för god kommunikation, där fokus ligger på kompetensutveckling. En gemensam global kartläggning av behov och utmaningar för effektivt PR-arbete är det första som märks som ett resultat det nya samarbetet. Dessutom ska det leda till ett kreativt utbyte av kunskap och inspiration för att utveckla båda företagens verksamheter.

Från och med oktober i år har Berghs och Mynewsdesk valt att samarbeta för att stärka kunskap och utveckla kompetens hos kommunikatörer. Samarbetet har nu inletts med PR-Challenges som är en global undersökning bland PR- och marknadschefer för att skapa ett kunskapsunderlag om deras främsta utmaningar, förhoppningar och behov. Undersökningen har hittills besvarats av ca 2000 personer, med fokus på frågor om vilka nyckelkompetenser som krävs för modernt PR-arbete och näringslivets relation till utbildning och kompetensutveckling. Resultatet kommer att presenteras under ett gemensamt seminarium i december hos Berghs.

– Båda parter delar en passion för kommunikation. Att kunna kommunicera är helt centralt och skär rakt igenom samhället där näringslivet, det offentliga och det ideella behöver nå ut på olika sätt. Vi drivs båda av att utveckla framtidens kommunikatörer och vi ser framemot att jobba långsiktigt med Mynewsdesk, säger Camilla Wallander, vd på Berghs.

Berghs PR-studenter involveras också som ett stöd i Mynewsdesks produktutveckling samt genomgår en utbildning i Mynewsdesks verktyg, något de sedan har med sig ut i framtida karriärer. Och ett stipendium vid examen knutet till studenternas slutprojekt blir en del av samverkan.

– Framtidens kommunikatörer är en väldigt viktig målgrupp för oss, och vi har otroligt mycket att lära av varandra. För oss på Mynewsdesk var det självklart att inleda en relation med Berghs som ledande skola inom kommunikation. Och vi är väldigt glada över att Berghs också använder vår plattform, säger Gabriella Sjödin, Marketing Manager på Mynewsdesk