Press

Berghs Grad Show satsar på det digitala

ons, 16 maj, 2018, 12:10

Redan när arbetet med att ta fram koncept för Grad Show började i februari stod det klart för Studentbyrån att deras arbete skulle präglas av det digitala. I briefen från Berghs fanns önskemål om att göra slututställningen till ett internationellt event och i det att lyfta fram avgångsstudenterna.

Studentbyrån har tagit fram konceptet State of Mind som handlar om förändring och påverkan. Konceptet kommer tas ut i den fysiska utställningen men även på utställningens hemsidan. Där kommer man kunna hitta en digital studentportfolio och bilder tagna med 360-kamera för att kunna uppleva utställningen även om man inte är på plats på Sveavägen 34.

– Redan innan arbetet med att ta fram koncept började visste vi att möjligheten att besöka och uppleva utställningen digitalt skulle finnas, berättar Camilla Wemmenlöv från Studentbyrån. Därför har arbetet med att utveckla en riktigt bra hemsida varit extra viktig i år, fortsätter hon.

De case som kommer visas på utställningen i huset har blivit utvalda av en extern jury. På hemsidan kommer däremot samtliga inskickade case att visas, oavsett om de är med på den fysiska utställningen eller ej - något som möjliggör för alla studenter att garanteras exponering. I samband med öppningen av utställningen kommer fullständig hemsida med case, 360-bilder och studentpresentationer gå live. Innan dess fungerar hemsidan som informationskanal. Adressen till hemsidan är stateofmind2018.com.

2018 års Studentbyrå består av:
Camilla Wemmenlöv, digital kreatör
Carina Ortiz, digital kreatör
Clara Axner, strateg
Emelie Svensson, grafisk formgivare
Frida Ohlander Danielsson, PR
Hanna Adelstål, copywriter
Josefin Fridlund, AD
Josefin Günther, PR
Molly Nordgren, strateg
Tom Hallgren, grafisk formgivare

För press och mer information:

Frida Ohlander Danielsson, presskontakt Studentbyrån
Mail: studentbyran@berghs.se
Tel: 070-759 38 32

Josefin Günther, presskontakt Studentbyrån
Mail: studentbyran@berghs.se
Tel: 073-546 48 41