Press

Känslor sätter färg på Berghs Grad Show

mån, 21 maj, 2018, 09:00

För att hitta färgtemat för årets utställning har Berghs Studentbyrå valt att titta på Robert Plutchik's ”wheel of emotions”. Teorin illustrerar hur olika känslor står i förhållande till varandra precis som färger står i förhållande till varandra.  

Teorin styrker därför årets koncept då de ord som finns i konceptmanifestet illustreras i hjulet. Även känslor vi känner kring åsikter samt hur det känns när åsikter formas och ändras passar in på de färgvalen som Studentbyrån gjort och valt att utgå från. De landade därför i färgerna rosa, grönt och lila. 

För att komplettera årets färger har de också valt att ta fram tre levande former. 

"Vi började experimentera med hur man kunde illustrera något så abstrakt som känslor och åsikter i former. Hur skulle en tanke kunna se ut eller en fast princip - och det var så vi landade i de tre former vi valt att jobba med i årets koncept," säger Josefin Fridlund, Art Director i Studentbyrån.

Formspråk 

För att demonstrera de fasta principerna som syftar till när en åsikt är som svårast att bryta eller fast visas i form av kuben. En form som lägger ihop sig själv och är rörlig men också kan vara fast. De formbara åsikterna som kan gå ett olika håll eller håller på att skapas demonstreras genom vätska och i form av en blubb. De spridda idéerna som lätt kan spinna i väg från oss tar formen av en spiral.

Välkommen att besöka årets utställning den 26e maj på Berghs School of Communication, Sveavägen 34, eller besök utställningen via hemsidan www.stateofmind2018.com

2018 års Studentbyrå består av:
Camilla Wemmenlöv, digital kreatör
Carina Ortiz, digital kreatör
Clara Axner, strateg
Emelie Svensson, grafisk formgivare
Frida Ohlander Danielsson, PR
Hanna Adelstål, copywriter
Josefin Fridlund, AD
Josefin Günther, PR
Molly Nordgren, strateg
Tom Hallgren, grafisk formgivare

För press och mer information:
Frida Ohlander Danielsson, presskontakt Studentbyrån
Mail: studentbyran@berghs.se
Tel: 070-759 38 32

Josefin Günther, presskontakt Studentbyrån
Mail: studentbyran@berghs.se
Tel: 073-546 48 41