Press

Civilminister Ardalan Shekarabi till Berghs Festival

fre, 17 maj, 2019, 10:07

Föregående årens grad show på Berghs har i år bytt koncept. Berghs startar istället en kommunikationsfestival för att öppna upp skolan och låta alla avgångsstudenter visa upp vad de kan, gör och har gjort. Festivalen kommer vara en mötesplats där reklamvärlden och andra intresserade sammanstrålar, inspireras och har kul tillsammans.

Igår blev det klart att civilministern Ardalan Shekarabi kommer delta i ett samtal om ett av de just nu mest omtalade ämnena inom reklambranschen, spelreklamen. Ardalan nämner även i presskonferens att han inte utesluter inte totalförbud av spelreklam.

– Mitt budskap är enkelt: Situationen med spelreklam är inte hållbar. Vi måste kraftigt begränsa spelreklamen. Bolagen fick en möjlighet att agera och komma tillbaka med en självreglering, men vår bedömning är att den här självregleringen inte räcker, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S) i till Kulturnyheterna.

Besökare kommer få möjlighet att ta del av en hel uppsjö av aktiviteter och upplevelser, och får välja sitt eget program för dagen. Ett event som är spännande, nytt, lekfullt och startskottet för hur Berghs slutevent kommer se ut framöver. Festivalen ska skapa en känsla av att vilja se mer, ta del av mer och vilja komma tillbaka. Ni kommer bland annat se Jelly Crystal, Molly Hammar, Klara och Jag samt många fler på scenen under festivaldagarna.

Festivalbesökarna kommer utöver studenternas utställning få en uppsjö av olika typ av föreläsare och artister. Däribland Gustaf Josefsson Tadaa och popbandet Klara och jag.

Gustaf Josefsson Tadaa, en expert inom digital transformation och de mänskliga och samhälleliga effekterna av den snabba tekniska utvecklingen, är en av Sveriges mest anlitade högtalare. Nominerad till årets utmaning för årets genombrott år 2017, har han också arbetat med Burning Man Festival i åratal.

När Klara & Jag släppte debutsingeln "Samma gamla nätter", placerade den sig direkt på Spotifys virala lista. Det finns många som vill bli allierade med den begåvade duoen Klara Wörmann och Johanna Frostling och musikvideon för "Måste jag dö?" Skapas tillsammans med inte mindre än Fucking Åmåls Alexandra Dahlström och guld-dominerade Malin Gutke som tidigare arbetat med b.la. Silvana Imam, Benjamin Ingrosso.

– Det kommer finnas något för alla och kommer vara tre fullspäckade dagar med spännande och underhållande innehåll och samarbeten. Vi har som ambition att överraska festivalbesökarna under dagarna. säger Annie Lidén, del av Berghs Studentbyrå.

En av flera samarbetspartners till Berghs Festival är Way Out West. Läs mer om samarbetet här.

----------

Kontaktperson Berghs Studentbyrå

Annie Lidén, del av Berghs Studentbyrå, student på PR-programmet: Annie.liden@student.berghs.se

Berghs Kontaktperson

Christopher Waldekrantz, Marknadschef på Berghs:

christopher.waldekrantz@berghs.se

Länk till festival hemsidan

https://berghsfestival.se/