Press

Berghs rekryterar Rikard Linder från ANR BBDO

tis, 10 sep, 2019, 10:07

Rollen som programansvarig på Berghs School of Communication innebär att utveckla samt påverka kommunikations­branschen. Rikard Linder lämnar ANR BBDO för rollen som programansvarig Art Director/Copywriter på Berghs. Han har även med sig erfarenhet från Volontaire med bl a kunduppdrag som Libero och Teknikföretagen samt innan dess Lowe Brindfors med utmärkelser som ”Årets AD” i Guldnyckeln.

– Berghs är en otroligt viktig del i kommunikationsekosystemet och mitt nya jobb innebär ett stort ansvar som jag har respekt för. Det känns väldigt spännande att få bidra mer på resan framåt. Jag har alltid varit intresserad av vad människor runt omkring mig sysslat med och hur jag kan stödja dem för att göra ett bättre jobb. Nu får jag göra det på heltid, säger Rikard.

Berghs har utökat med en 1-årig Growth Marketing utbildning och återfått möjligheten att driva en 1-årig produktionsledarutbildning. Nu ges möjligheten att skapa ännu mer dynamiska team (med strateger, kreatörer, designers, producers, public relations och growth marketers) som lär sig jobba tillsammans för att lösa kommunikationsutmaningar med olika perspektiv.

– Teamet med programansvariga på Berghs utvecklar och utmanar vilka kompetenser som är viktiga idag och imorgon genom tät kontakt med näringsliv samt yrkesverksamma. Jag är så glad över att vi fortsätter att attrahera engagerade personer som drivs av att utveckla människor och hur kommunikation gör skillnad i samhället! säger Camilla Wallander VD Berghs.

Nytt för i år är kursen CAB – Communication According to Berghs där alla 200 studenter har börjat med en 3-veckors samläst kurs innehållande bl a: kreativa processen, mäta effekt, inkludering och perspektiv, skarpt kundcase med idé/koncept/feedback loop, lag och etik, beteendevetenskap, nudging och ideation (resultat från workshopdag: www.2041.se).

Berghs Programansvariga 2019:

Rosalin Gustafsson (PR och Strategisk kommunikation), strateg och projektledare, tidigare House of Radon, Edelman Deportivo och Jung Relations

Pål Pettersson (Communication design), grafisk designer med bakgrund som musiker och kock

Jenny Theolin (Digital strateg/digital kreatör), Designer, utbildare och grundare, Studio Theolin

Rikard Linder (Art Director/Copywriter), Art Director tidigare ANR BBDO, Volontaire, Lowe Brindfors

Lydia Kellam (Growth Marketing) Digital strateg, utbildare och ägare Kellam Communication. Tidigare House of Radon, SVT, NBC Universal m.fl.

Pelle Höök (Produktionsledning), projektledare Visual Art och Producent musik/event

Marie Alani (Berghs Bachelor & Berghs Advanced Courses), People & Culture Lead, tidigare Vision Takeoff, m.fl.