Press

Berghs lanserar digitala seminarier med fokus på årets stora kommunikationsutmaningar under Almedalsveckan

tis, 5 maj, 2020, 11:12

Almedalen har lyfts ut från årskalendern. En vecka som för tusentals människor är planerad i kalendern för att få nya insikter, nätverkande och kompetensutveckling. Med syfte att fortsatt använda avsatt tid för att fylla på med energi och lärande, lanserar vi “Berghs Accelerate” - en kompetenshöjande hybrid mellan Almedalens seminarier och Berghs välkända utbildningsprogram under perioden 30 juni till 2 juli. 

Berghs Accelerate är ett digitalt 3-dagars program med totalt 12 seminarier som ger plats för ett samspel mellan Berghs specialister, studenter och samarbetspartners. Samtliga seminarier sker online och kombinerar kunskap med reflektion, samtal. Varje dag avrundas med ett digitalt mingel.

– Vi vill utmana Almedalens modell med att tillföra mer samtal och reflektion kopplat till lärande. Istället för panelsamtal bygger vi upp varje timme med en del kunskap och en del samtal i mindre grupper. Vi vill öka lärandet och skapa möjligheter för idégenerering! säger Camilla Wallander, VD Berghs School of Communications. 

Vi rör oss post-corona, dvs bortom den mest akuta situation vi är i nu och lyfter insikter och kompetens kring vad förändringar i beteenden och samhällsekonomin kommer innebära för vårt ledarskap, kommunikation och utvecklingsarbete. Områden vi anser är viktiga för att klara höstens och kommande års stora kommunikationsutmaningar:

– Kommunikativt ledarskap. Seminarier kring internkommunikation, ökad närvaro i digitala kanaler, vikten av att skapa en kultur som driver utveckling, förutsättningar för nyutveckling etc. (Tisdag 30 juni)

– Marknads­kommunikation ”The New Normal”. Seminarier kring hur medielandskapet ändras, tonalitet, förmåga att bygga relationer, närvaro och relevans, design feeling etc. (Onsdag 1 juli)

– Innovations -och lärandeprocesser. Seminarier kring morgondagens viktigaste softskills, samverkan i flera dimensioner i utvecklingsarbetet, hur vi tar vidare ett agilt förhållningssätt och vad som driver nytänk. (Torsdag 2 juli)


Om Berghs Accelerate

3 dagar, 30 juni - 2 juli
12 seminarier riktat till kommunikatörer, ledare och utvecklingsansvariga
Online via zoom videomöte

Kan köpas som dagspass 5000 kr/dag inkl. moms eller 3-dagarspass 12.500 kr inkl. moms.

Mer info:

https://www.berghs.se/event/berghs-accelerate-tre-dagars-online-seminarier-30-6-2-7-103786516264/

Kontakt:

Camilla Wallander, VD Berghs 073-747 00 21
Kajsa Engström, Projektledare Berghs Solutions 08-587 550 05