Press

Berghs nya hem i Gasverket möjliggör hållbar utveckling

fre, 18 dec, 2020, 11:43

Den 1 januari flyttar Berghs School of Communication hela sin verksamhet från Sveavägen till Bobergsgatan 48 i den nya stadsdelen Gasverket i Norra Djurgårdsstaden. Ett helt hus har designats i syfte att skapa en inspirerande lärandemiljö och nu erbjuds även flera möjligheter för nya kursformat, fysiska och digitala event samt co-working. Studenterna och kursverksamheten är hjärtat i verksamheten, och nu öppnar Berghs upp för fler verksamheter att ta del av den framåtrörelse som skolan står för.

Berghs School of Communication huserar från och med januari i en Gasverkets blåmärkta byggnader i Norra Djurgårdsstaden. Huset är 3500 kvm stort och Berghs har kunnat vara med från grunden och utforma en mötesplats för många människor. Huset är planerat för verksamhet i tre våningsplan. Det nedre planet är designat för lärande med klassrum och kreativ verkstad, medan entréplanet står för energi, samverkan och inspiration och det övre planet är anpassat för möten samt erbjuder co-working platser. En stor sal (för 300 personer) med 15 meters takhöjd, höga fönster och balkong har skapats för att möjliggöra nya former av föreläsningar, talks, debatter, filmvisningar, musikframträdande och lanseringar.

– Vi letade efter en miljö som kunde ta vara på den energi och kraft som finns på Berghs på ett hållbart sätt. Vi hittade ett eget hus i ett vackert gammal industriområde som också är fint sammankopplat med naturen. Vårt nya hem kommer ge mer syre till kreativitet och utveckling, säger Camilla Wallander VD på Berghs

– Med alla nya intressanta ytor i huset och runt om i omgivningen kommer vi att planera utbildningen på ett sätt så att vi kan integrera inomhus- och utomhusmiljön. Vi pratar om att integrera fyra O (online, onsite, outsourced och outdoor). Inomhus finns det förutom klassrummen även tillgång till bland annat en stor sal, podd-, zoom- och filmstudio medan utomhus finns närheten till både bryggor, paviljonger, och amfiteatrar, säger Camilla Wallander, VD på Berghs.

I och med flytten till en ny byggnad öppnar Berghs upp möjligheten för mindre företag och team att hyra in sig. Under namnet “C/O Berghs” erbjuds de olika formaten space, share och studio samt även projektbaserade lösningar för t ex ett innovationslabb under en veckas tid. I co-working erbjudandet ingår Sessions c/o Berghs, där man på veckobasis kan ta del av spaningar, demos och aktuella ämnen för att hålla sig inspirerad och uppdaterad. Det kommer även att gå att hyra utrymmen för en dag till t ex lanseringar, konferenser, möten och samtal.