Press

Berghs PR-studenter till Musikhjälpens bur

Berghs-studenter tar återigen initiativ i samband med Musikhjälpen, denna gång i kampen mot barnarbete. Tillsammans auktionerar 24 studenter ut 100 timmars PR-arbete till högstbjudande aktör. Auktionen pågår mellan 13-19 december och intäkterna doneras oavkortat till Radiohjälpen.

tis, 7 dec, 2021, 11:00

Årets tema i Musikhjälpen är ”För en värld utan barnarbete”. Idag tvingas 160 miljoner barn världen över att arbeta istället för att gå i skolan. Barnarbete är en konsekvens av fattigdom och antalet utsatta barn ökar idag efter en stadig minskning under de senaste 20 åren. Pengarna som doneras går till insatser för att hjälpa drabbade barn, utbildning samt förebyggande åtgärder i berörda områden. 

Att kunna ge barn möjligheten att få gå i skolan och på så vis undvika barnarbete känns oerhört viktigt. En värld utan barnarbete är en värld vi vill främja, säger Anton Kiuttu, Public Relations-student på Berghs School of Communication.

PR-studenterna kommer att kunna hjälpa till att stärka det vinnande företagets varumärke med rådgivning, förtjänad uppmärksamhet, idégenerering, kreativa uttag och krishantering m.m.

Det känns väldigt kul att kunna göra något med det utrymme vi får genom vår skola, och extra kul att vi i år får besöka Musikhjälpen-buren tillsammans med vår klass. Alla är så engagerade och taggade på auktionen, säger Linnéa Pham, Public Relations-student på Berghs School of Communication.

Under läsåret studerar PR-studenterna bland annat strategi, hållbar kommunikation, juridik och visuell kommunikation. De besitter en rad användbara verktyg, metoder och tankesätt för att hjälpa organisationer att utveckla sin kommunikation i rätt riktning och stärka varumärken. Eftersom Berghs jobbar med "action-based learning", en form av pedagogik som skolan använder inom alla heltidsprogram, har studenterna trots att de ännu inte är färdigutbildade redan erfarenhet av att applicera sina PR-kunskaper på verkliga kunder. 

Hur deltar man i auktionen?

PR-klassens auktion kommer att ligga uppe på Traderas hemsida mellan den 13–19 december. Länken kommer även att hittas på Berghs Instagram-konto: https://www.instagram.com/berghs/?hl=sv.

Hur kan man som privatperson hjälpa till?

Genom att själv donera eller önska en låt till Musikhjälpen, prata samt upplysa sin omgivning om årets tema, för en värld utan barnarbete.

Vem kontaktar man med frågor angående auktionen?

Namn: Anton Kiuttu

E-mail: Anton.Kiuttu@student.Berghs.se

Telefonnummer: 070-267 10 50

Namn: Linnéa Pham 

E-mail: Linnea.Pham@student.Berghs.se

Telefonnummer: 076-715 92 48

Berghs PRklass