Press

Kliv in till House of AI på Berghs Festival 2023

Efter fyra år är Berghs åter tillbaka med Studentbyrån - tolv studenter har fått i uppdrag att anordna Berghs Festival som äger rum den 26 och 27 maj. Studentbyrån har tagit fram konceptet “House of AI” som syftar till att låta människor och AI mötas under ett och samma tak och leva i symbios. Under festivalen kommer besökarna kunna ta del av avgångsstudenternas examensprojekt, lyssna till inspirerande talare, framträdanden av lovande artister samt möta AI i olika former.

ons, 19 apr, 2023, 11:30

pressbild studentbyrn

I bild första raden från vänster: Alva Saveby, Peyvand Ahmedi, William Andersson, Clara-Corina Imre, Charlotte Källström, Julia Löfqvist, Emma Schlyter, Li Wall, Noa Carle & Stella Nylén. Ej med i bild: Linn Berghagen Nilsson & Antonia Rösch. 

Vi kommunicerar med AI dagligen - men vad är det vi egentligen kommunicerar med? Vi vet att det är en maskin, men vi har alla vår egen föreställning om vad som döljer sig bakom skärmen. I år anordnar Studentbyrån festivalen “House of AI” som bjuder in besökare till AI:ns hjärna. Hur skiljer sig de mänskliga koderna från de virtuella koderna Skulle man få de rätta råden om man mötte en AI-psykolog utan empati? 

– Det var fyra år sedan skolan hade en Studentbyrå, vi är så glada att våra studenter åter har tagit över stafettpinnen och ska vara med och utforma årets festival. Det kommer att bli en spännande upplevelse för alla som är nyfikna och intresserade av att utforska AI:s inflytande på vår framtid, säger Lina Kellgren, marknadschef Berghs School of Communication.

Under festivalen kommer besökarna att få uppleva och lära sig mer om den senaste utvecklingen inom AI och dess påverkan på samhället, arbetslivet och framtiden. Berghs sluttställning har funnits i många år men har under de senaste åren utvecklats och blivit ett tillfälle för människor att mötas och ta del av det senaste inom kommunikation, tech, impact och innovation. Under de två festivaldagarna byter Berghs lokaler skepnad och fylls med intressanta talare, artistframträdanden och tankeväckande panelsamtal.

–  AI väcker starka känslor och har redan en stor påverkan på vår värld idag. Med årets tema vill vi öppna dörren till AI och framtiden. Vi vill också visa att AI och människan lever bäst i symbios och att vi ska ta till vara på varandras styrkor genom att inspirera och såklart också genom att underhålla, vi vill både locka till skratt och aha-upplevelser, säger Charlotte Källström, Communication Design-student.

Studentbyrån 2023 består av:

Alva Saveby, Art Director

Antonia Rösch, Growth Marketing

Charlotte Källström, Communication Design

Clara-Corina Imre, Produktions­ledning

Emma Schlyter, Growth Marketing

Julia Löfqvist, Digital Design & Strategy

Li Wall, Public Relations

Linn Berghagen Nilsson, Produktions­ledning

Noa Carle, Communication Design

Peyvand Ahmedi, Copywriter

Stella Nylén, Strategisk Kommunikation

William Andersson, Public Relations