Press

Berghs lanserar världens första Content Engineering-utbildning inom kommunikation

Redan till hösten 2024 skapar Berghs en unik möjlighet att dra full kraft av AI-utvecklingen genom sin nya utbildning Content Engineering. Rollen som aldrig tidigare funnits i kommunikations­branschen kombinerar kreativitet och strategi med förmågan att förstå och använda AI-teknik. Utbildningen Content Engineering startas tillsammans med ytterligare en ny utbildning Urban Designer som en effekt av nya förutsättningar och behov inom kommunikations­branschen. De genomförs från skolans lokaler i Norra Djurgårdsstaden.

tors, 23 nov, 2023, 10:00

Camilla Wallander  Marie Alani

Vi har under det senaste året utforskat framfarten med AI och ställt oss frågan om det behövs en ny medlem i ett kreativt team. Det resulterade i den nya utbildningen Content Engineering som visar på vikten av förstå och använda AI-tjänster, för att skapa mer engagerande innehåll anpassat för målgruppen och samtidigt effektivisera kommunikationsprocesser”, säger Berghs vd Camilla Wallander. 

Utbildningen vänder sig till de som är intresserade av att jobba som bland annat Content Manager, AI Prompter, Prompt Engineer och AI Systems Coordinator. I Berghs framgångsrika pedagogiska upplägg läser studenterna flertalet kurser över de olika disciplinerna och jobbar med riktiga projekt för verkliga kunder. Exempel på innehåll i den nya utbildningen är kompetens inom generativ AI,  programmering och användning av AI-tjänster samt kommunikations- och affärsstrategi. Antagningsprocessen för samtliga av Berghs heltidsprogram påbörjas i januari 2024, och utbildningarna startar i augusti. 

“Vi har tagit fram programmet genom att bjuda in de personer som idag ligger i framkant och tagit till sig nya AI-tjänster. De är utforskande och har visat vägen för hur vi kommer skapa kommunikation och arbeta med AI i framtiden. Som content engineer har man verktyg för att se helheten och flödet mellan olika system samt hitta de optimala alternativen. Nya tekniktjänster kommer att stötta hela den kreativa processen, från strategi till produktion av film, bilder och röst”, säger Patrik Hambraeus, Learning Developer på Berghs.

"En utbildning i Content Engineering är en investering i framtiden för både studenter och Berghs. Vi tillför nu mer teknisk AI-kompetens sammankopplat med kreativitet för att skapa engagerande innehåll vilket blir en tillgång i ett kommunikationsteam" Marie Alani, Head of Faculty Berghs.

Fakta:

  • Ansökan till alla Berghs heltidsprogram öppnar i januari 2024
  • Ansökan sker genom anonyma arbetsprover 
  • Utbildningen är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan
  • Studiestödsberättigad och terminsavgiften kan finansieras genom merkostnadslån hos CSN 
  • Utbildningen startar den 12 augusti 2024

För mer information om Content Engineering-programmet: https://www.berghs.se/program/content-engineering/

För mer information om Urban Designer-programmet: https://www.berghs.se/program/urban-designer/