Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

2 dagar kvar: Berghs Grad Show - Add Sound

Nedräkning till Berghs Grad Show 2017. Med två dagar kvar tittar vi närmare på hörseln och Sveriges kanske lyckligaste ljudslinga? Årets slututställning, som arrangeras av Berghs Studentbyrå, experimenterar med hur människans sinnen kan påverka upplevelsen av kommunikation.

Ljud är osynliga vibrationer som färdas genom luften. Ljudet påverkar oss på flera olika sätt, det kan verka lugnande eller skicka ut stresshormoner i kroppen.

Cochlear - som arbetar med att ta fram hjälpmedel för människor med hörselnedsättning har utfört en undersökning där de listat vilka ljud vi svenskar blir lyckligast av att höra. Undersökningen är genomförd i januari 2017 och innefattar 1007 intervjuer med män och kvinnor över 18 år.

Utifrån dessa har vi sedan tagit fram Sveriges lyckligaste ljudslinga. Den innehåller bland annat fågelkvitter, knarrande snö, barnskratt, en spinnande katt, puttrande kaffebryggare och knäppande ljud från en brasa.

– Ljud påverkar på så många sätt välbefinnandet, något som både resultatet i undersökningarna och vår dagliga kontakt med människor med hörselnedsättning vittnar om. Jag hoppas att undersökningarna kan bidra till ökad förståelse för hörselnedsättning och att alla de som behöver hjälp upptäcker att hjälp finns att få, säger Karin Walfridsson, Marketing Manager på Cochlear Nordic, som ligger bakom undersökningen.

Välkommen till AddX för att ta del av ett sinnesexperiment skapat av Berghs avgångsstudenter. Den 20 maj står portarna öppna för allmänheten. Välkommen till Berghs Grad Show 2017 – AddX!

Följ nedräkningen på Berghs Instagram!